realme Dah Keluarkan Telefon Pertama Dengan 108MP Kamera!

realme Malaysia hari ini secara rasmi melancarkan produk heronya tahun ini - realme 8 Pro. 





Ini adalah peranti realme pertama yang menampilkan Kamera Ultra Quad 108MP, iaitu megapiksel tertinggi yang terdapat dalam industri telefon pintar semasa. korang yang minat fotografi dan videografi akan dapat merakam momen-momen yang luar biasa tanpa batasan dengan realme 8 Pro, terutamanya menjelang Aidilfitri tidak lama lagi.


Dapat Hadiah Misteri 


Selain itu, korang yang membuat pra-pesanan peranti semasa kempen 'Raya Syokmo dengan 8 Pro' bermula 22 hingga 30 April dan mengambil pesanan realme 8 Pro pada 1 Mei akan mendapat kotak hadiah pra-pesanan dan tambahan 1 tahun jaminan. 





Korang juga berpeluang untuk membawa pulang peranti AIoT realme sempena perayaan Hari Raya Aidilfitri iaitu sejumlah 352 hadiah termasuklah realme Smart TV 43 ", realme Buds Air Pro, realme M1 Sonic Electric Toothbrush dan realme Smart Scale.


Ciri-Ciri


Kamera Ultra Quad 108MP





realme 8 Pro adalah telefon pintar realme pertama yang dilengkapi dengan kamera 108MP, mengguna pakai Sensor ISOCELL HM2 generasi ketiga dengan piksel ultra tinggi 108MP. Ia dilengkapi dengan sensor ekstra besar 1 / 1.53 inci yang mencapai resolusi maksimum 12000x9000.


realme juga mengembangkan algoritma definisi ultra tinggi baru untuk kejelasan yang tiada tandingannya dalam setiap tangkapan 108MP dengan sensor HM2 resolusi yang baru ditingkatkan dan super tinggi. Mod 108MP yang sangat jelas membolehkan korang mengambil gambar jelas tanpa batasan dalam warna yang terang hanya dengan menghidupkan fungsi pengecaman pemandangan AI.


Teknologi Smart-ISO adalah bantuan pencahayaan terbaik korang kerana secara automatik memilih penyediaan ISO terbaik mengikut persekitaran, memastikan gambar yang diambil jelas, terang, hierarki dan berwarna-warni. Selain itu, sensor HM2 menyokong teknologi Pixel 9-in-1 Binning yang meningkatkan kualiti gambar di bawah cahaya redup.


Mod Super Nightscape telah diperbaharui ke generasi kelima di mana fungsi baru termasuk algoritma Pure Raw Nightscape dengan pengurangan kebisingan gambar AI dan penghapusan piksel mati automatik. Ia meningkatkan gambar pemandangan malam agar kelihatan cerah.


Bagi teknologi Zoom In-Sensor 3X baru pada realme 8 Pro, ia dapat meningkatkan gambar yang diperbesar dengan Algoritma Peningkatan Kejelasan. Teknologi ini mempunyai ukuran pengimejan yang lebih kecil dan kelajuan pencitraan yang lebih cepat. Ia menggabungkan lapan foto 12-megapiksel yang ditangkap dengan cepat setiap masa dan output untuk meningkatkan ketajaman dan kejelasan.


realme juga memperkenalkan mod Starry generasi kedua yang ditingkatkan dengan mengoptimumkan proses pengimejan. Langkah pencerahan bintang dipisahkan dari algoritma dan diproses oleh ISP di SoC yang dipromosikan sebagai kesan pencerahan dan pengurangan kebisingan pada gambar.





realme secara eksklusif telah mengembangkan Algoritma Video Selang Masa Starry Pertama di Dunia yang membolehkan korang mengambil 16 foto individu setiap 15 saat selama 4 minit dan digabungkan menjadi gambar akhir. 


Untuk Video Starry Time-lapse, korang  boleh mengambil gambar pada selang 15 saat yang sama tetapi hanya 15 foto terakhir yang disimpan untuk menjimatkan lebih banyak storan sambil menyusun gambar berbintang dan menggabungkannya menjadi video selang 30fps. 


Mod Tilt-shift pada realme 8 Pro dapat mengubah dunia nyata menjadi dunia miniatur hanya dengan kesan kabur yang menjadikan sebahagian foto menjadi jelas dan kabur. Korang juga dapat menyesuaikan bentuk, sudut, kedudukan dan ukuran kesan kabur secara manual atau sesuaikan kesan kaburnya agar sesuai dengan pemandangan.


realme 8 Pro menampilkan Mod Video Time-lapse Tilt-shift Pertama di Dunia yang menyokong video selang waktu dengan pemutaran 10x, menghadirkan dunia nyata dengan cara yang lebih unik.


Seterusnya, realme 8 Pro juga menawarkan mod potret di mana Potret Neon meningkatkan kesan kabur pada lampu latar untuk menghasilkan tangkapan yang lebih "mengasyikkan"; Dynamic Bokeh menghasilkan gerak menarik untuk gambar jalan korang; Potret Warna AI mempamerkan protagonis unik sebagai watak utama dikesan berwarna dengan latar belakang hitam dan putih. 



Potret AI Baru secara automatik menggambarkan dalam pelbagai senario, menghasilkan gambar potret yang kelihatan semula jadi dan terang. Potret Selfie 16MP pada realme 8 Pro membawa gambar diri anda ke tahap seterusnya dengan Kecantikan AI, Mod Potret dan Super Nightscape.


Pengguna YouTube dan Tiktok kini dapat merakam klip kreatif dan menarik dengan kamera depan dan belakang pada masa yang sama dengan menggunakan Video Dual-view serba baru. Algoritma peningkatan AI pada Ultra Nightscape Video telah ditingkatkan dengan pengesanan pencahayaan pintar yang meningkat kecerahan dan kejelasan gambar, membolehkan anda mengambil video malam yang indah.


Pengecasan Pantas 50W dan Bateri Besar 4500mAh


realme 8 Pro mempunyai bateri besar 4500mAh yang cukup untuk penggunaan sepanjang hari kerana digabungkan dengan pemproses penggunaan kuasa rendah dan Paparan Super AMOLED. Ia boleh berlangsung selama 33 jam panggilan telefon, 82 jam bermain muzik Spotify, 8 jam permainan, 22 jam teks atau 20 jam bermain video. 


realme 8 Pro boleh dicas sepenuhnya dalam 47 minit atau 50% dicas dalam 17 minit dengan 50W SuperDart Charge, pengecas 65W hadir di dalam kotak untuk penggunaan pengecasan pantas yang lain pada rangkaian peranti yang lebih luas.


Apabila Mod Penjimatan Kuasa Super dihidupkan, realme 8 Pro boleh bersiap sedia selama 32 jam walaupun pada bateri 5% tahap. Pengoptimuman bateri lain termasuk Pengoptimuman Siaga Tidur, Pembekuan Pantas Aplikasi dan Penjaga Caj Malam.



Skrin penuh 6.4 Inci Super AMOLED


realme 8 Pro dilengkapi dengan Layar Penuh Super AMOLED 6.4 inci yang mempunyai warna yang lebih baik, kontras yang lebih tinggi dan paparan yang lebih realistik berbanding dengan skrin LCD. 


Skrin ini mencapai resolusi Full HD hingga kadar pensampelan sentuhan 180Hz untuk respons yang lebih pantas ketika bermain. Ciri Paparan Sentiasa Hidup di mana korang dapat melihat maklumat penting sekaligus. Sensor cap jari dalam paparan sensitif cahaya yang cepat dibuka menawarkan pengalaman yang lebih interaktif dan cekap.





realme 8 Pro boleh didapati dalam dua pilihan warna iaitu Infinite Blue dan Infinite Black.  


Panel belakang realme 8 Pro menggunakan teknologi AG-Crystal Process yang dapat menarik perhatian pengguna dengan rasa tangan yang halus dan berkualiti tinggi. Ia menghasilkan kristal mineral semula jadi, gabungan kilat dan matte, kasar dan halus, tekstur yang indah dan halus.


Peranti ini sangat nipis dan ringan dengan berat 176g dan ketebalan 8.1mm, ia selesa digunakan berbanding dengan kebanyakan telefon pintar yang beratnya melebihi 200g pada masa ini. Model realme 8 Pro juga merupakan telefon pertama yang dilengkapi dengan sistem realme UI 2.0 dalam memberikan pengalaman yang lebih pantas, lancar dan selamat.



Ketersediaan Produk


Versi

Warna

Maklumat Jualan






realme 8 Pro

(8GB+128GB)

RM1,299











Infinite Blue 

and

Infinite Black

Pra-pesanan ‘Raya Syokmo dengan 8 Pro’ di stor rasmi dan pengedar sah realme seluruh negara

  • Tempoh pra-pesanan: 22 - 30 April 2021
  • Setiap pembelian berpeluang untuk cabutan bertuah semasa mengambil realme 8 Pro pada 1 Mei 2021
  • Percuma kotak hadiah pra-pesanan & tambahan 1 tahun jaminan
  • Hadiah cabutan bertuah merangkumi 352 hadiah:
    • 88 unit x realme Smart TV 43" 
    • 88 unit x realme Buds Air Pro
    • 88 unit x realme M1 Sonic Electric Toothbrush
    • 88 unit x realme Smart Scale





15 comments:

Ezna said...

Banyaknya fungsi phone ni. Makin lama makin canggih pulak smartphone ni ye?. Gambar cantik juga phone ni ye?

Rawlins GLAM said...

108 MP? Mak aih!
Nanti kalau K dah beli, baby nak try ambil gambar tau. Mesti kualiti dia superb kan.

Bae Roslan said...

baru je beli ohone realme dia keluarkan model baru plak dahhhh.. camera realme memang cun yakmat tapi kena tau cara guna ja.

Fadima Mooneira said...

108 MP? That's awesome man! Cantik pula tu rupa phone nie. I'm sure will be a big hit. Bagus utk org yg suka bergamba nie.

Encik Mus said...

pergh.. semakin hari semakin menjadi-jadi spec henpon ni.. sampai yg menyamai keupayaan sebuah kamera dan malah lebih tinggi lagi specnya...

pasti best ambik gambar dan rekod video ni..

AyuArjuna BiGoshh said...

cun kamera ni..suka tgk ..spec dia pun not bad..dapat satu mmg syok heheh

marsha said...

Makin dasyat Realme sekarang ni. Setaraf dengan jenama lain....nak usha jugak lah nanti

Sis Lin said...

Perghh hebat Realme, dah setanding jenama lain ni.. Sunah tu nak beli Realme ni, harap ada le rezeki dia nk memilikinya.. Sis pun macam 'teringin; plak, tapi Suami baru beri ViVo X50 tu huhuhu

Yanty Lee said...

Ty baru je tengok phone ni.. Henpon dok buat hal.. Dilemma nak beli ke tak ni..

Ruby said...

Waahh tahniah realme. Harga pun not bad untuk spesifikasi yang upgrade banyak macam tu. Mesti ramai akan grab henfon ni. Telefon raya. Yayyy.

JMR said...

Nampak ada improvement dlm produk Realme ni. makin lama makin best.

Marina Bashah said...

Alamak dah keluar 8 pro plak. Baru je beli 7 pro ritu

Jia Shin Lee said...

Wow thanks for sharing, my husband is using real me, maybe can upgrade to this latest model cz the camera mcm lebih cun!

siennylovesdrawing said...

wowo...this new model from realme so good for night shot, gonna dropping by to try the unit on hand whenever at their physical store then. cheers, siennylovesdrawing

Syafiera Yamin said...

wow boleh bikin gila gambar dia siao berbokeh smooth gitu..
lawa siott...
ni rasa nak miliki satu..
gps on lelama tahan panas ke idok..
okay tak kalau main game heavy ?