31 Ogos 2021 negara menyambut Hari Kemerdekaan negara yang ke 64 guys! Walaupun dalam norma baharu, ia bukanlah alasan untuk kita tunjukkan semangat patriotik masing-masing dan mengenang kembali jasa pejuang terdahulu bukan? 



Tak dinafikan sebelum ini ramai yang bertanya dekat aku, guna produk apa? Minum produk apa untuk kulit bersih dan cantik? Aku bersyukur sebab dilahirkan dengan kulit yang hampir sempurna sedangkan orang lain mempunyai masalah tertentu.


Korang tengah cari laptop yang ringan , laptop yang murah dan bersaiz kompak? Apa kata dapatkan realme book yang kini tiba di pasaran Malaysia. Kalau korang nak tahu ini adalah cubaan pertama realme untuk  meneroka ke dalam segmen komputer riba. 


Zaman sekarang, dengan COVID-19 nya aku percaya ramai yang hilang pekerjaan dan adik-adik yang lepasan SPM pun confuse tak tahu nak kerja apa dan sambung pelajaran di mana. 

Pejam celik rupanya dah masuk bulan 8 secara tak langsung dah berbulan-bulan juga kita duduk di rumah mematuhi arahan kerajaan sepanjang pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berfasa. 


Sehari sebelum penyanyi popular Siti Sarah Raissuddin meninggal dunia, aku macam terdetik rasa tak sedap hati. Sebelum tidur, aku mengharapkan akan ada keajaiban buat penyanyi ini. 



Siapa pencinta kucing, korang boleh sambut hari kucing bersama dengan si comel kesayangan korang pada 8 Ogos 2021! 


Aku boleh cakap kebanyakan filem tempatan sudah bangkit daripada kegagalan filem terdahulu yang mana sebelum ini pernah dikritik hebat. Baik dari segi barisan pelakon mahupun sinematografi, segala aspek menjadi kecaman penonton.


Feli Stacy Paimin atau lebih mesra dengan nama pentasnya – CICI, berusia 15 tahun, merupakan seorang penyanyi yang aktif dan terlibat dalam industri hiburan & muzik tanah air sejak umur 8 tahun . Cici berasal dari Kundasang, Sabah dan bersekolah di Sekolah Seni Malaysia Sabah. Beliau membawakan genre muzik Balada, Pop & Rock.


Puas adalah single kedua Ramayan yang telah dipetik daripada album penuh mereka yang pertama, Di Persiaran Cakrawala, selepas single pertama mereka, Lamunan Anak Bulan, dirilis pada 1 Mei 2020, diikuti oleh pelancaran album Di Persiaran Cakrawala pada 22 Januari tahun ini.