Perasaan yang bercampur baur apabila aku pergi ke Setia City Mall Shah Alam baru-baru ini. Gembira sebab mall ini mula hidup dan orang ramai mula membeli belah barang keperluan.


 
Berita baik untuk penggemar Coolblog! Bersempena dengan sambutan Hari Malaysia,Coolblog dengan bangganya mempersembahkan Hero Malaysiaku yang menampilkan rasa tempatan Malaysia sebagai penghormatan kepada petugas barisan hadapan atas pengorbanan dan usaha mereka dalam memerangi wabak COVID-19.


Aku yakin ramai yang gembira dengan pengumuman Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri yang menyatakan bahawa Kuala Lumpur dan Selangor kini berada dalam Fasa 2. 

via Flickr Mohamad Iqbal

Baru-baru ini, ada orang whatsapp aku nak minta tolong war-warkan kepada orang ramai mengenai perniagaan keluarganya.



Macam yang korang tahu, aku masih jalankan review secara percuma buat peniaga-peniaga yang nak promosikan produk diorang di sosial media. Ini termasuklah buat rakan media aku yang nak minta tolong promote produk dia. 


Aku berani cakap rata-rata yang baca ini mesti pernah makan Croissant dan cempedak bukan? Tetapi korang pernah tak makan kesemua bahan utama ini digabungkan menjadi satu? Mesti tak! 


Biarpun negara baru sahaja menyambut Hari Kebangsaan yang ke 64 baru-baru ini, namun semangat kemerdekaan itu masih membara buat rakyat Malaysia apatah lagi pada 16 September kelak kita akan menyambut Hari Malaysia pula.


Hari ini, realme Malaysia berbesar hati melancarkan model terbaharu telefon bimbit mereka, realme GT Master Edition selain turut mengumumkan pelancaran lagu baru untuk jenamanya yang berjudul 'Kena Check', dengan kerjasama artis hip-hop pemenang anugerah Joe Flizzow dan bintang rap muda, Hullera serta rapper berhijab yang terkenal, Bunga.