TATACARA PENGUNAAN BAUCER BUKU 1 MALAYSIA

Walaweh bila PM umum pasal bantuan rakyat 1 Malaysia semua jadi cacing kepanasan.  semua tunggu hapdate pasal duit, yang tak pernah beli paper pun pakat pi beli habih. nampak je tajuk pasal duit , cepat - cepat highlight. 1st sebelum gua eh saya  eh aku buka cerita pasal baucar ni, siapa budak IPT, hands up bebeh! 



haa, ri tuh PM ade umumkan buat pelajar tingkatan 6 , Matrikulasi dengan IPTA/IPTS akan menerima baucar buku bernilai RM 200 untuk beli buku dan alat tulis. jadi kebanyakan institusi dah mula bergerak bagi baucer tersebut kepada para pelajar. tak caye korang terjah blog sistah Insan terlebih berlagak matang. dia dah dapat dah baucer siap godek - godek lagi atas kaki keyboard beliau.eherherher. kolej aku nak dapat dah *blushing* eherherher..ekceli entry ni  pasal benda lain. aku dah save siap - siap dan tajuknyer pun lain.tapi disebabkan aku terasa sangat ohsem aku edit lain. nampak sangat ayat tak de kena mengena kan? minta tumit sikit eherherher..ok moh le jenguk jap tatacara guna baucer nih. 


  • setiap orang akan menerima baucar buku berjumlah RM200 berupakan baucar RM50 sebanyak 4 keping
  • baucer ini adalah untuk pembelian buku akademik , jurnal ,majalah ilmiah dan peralatan pembelajaran berdasarkan keperluan IPT masing - masing
  • pelajar boleh menggunakan baucer ini dimana - mana kedai buku yang menyertai inisiatif ini. pada baucer tersebut , para pelajar dikehendaki mengisi nama dan kad pengenalan. dan untuk setiap pembelian , para pelajar dikehendaki menunjukkan kad pengenalan . 
  • sekiranya amaun pembelian adalah kurang dari RM 200, pelajar dibenarkan membeli peralatan pembelajaran seperti buku catatan dan alat tulis .Baki baucer yang tidak habis digunakan akan dianggap luput dan tidak boleh dituntut
  • tempoh sah laku baucer adalah selama 3 bulan sahaja
sumber : kementerian pengajian tinggi malaysia

nanti bila dah dapat baucer, belilah seperti yang diamanatkan , dah beli nanti jangan simpan kat rumah jadi perhiasan pulak. gunakan sebaik - baiknya. selamat belajor semua yer...

p/s : kalau tak silap antara tempat yang boleh guna baucer ni dekat popular dan MPH...cer kome google tengok kalau ade, eherherher


7 comments:

aydah ahmad said...

best kan:')

p/s : jage diri .

:: Khai Artzfar :: said...

@aydah ahmadyunk are u ok?

Woofer Storm said...

kan bagus kalau boleh beli novel..hehe

#romantik dorang..lalaaaaaa~

:: Khai Artzfar :: said...

@Woofer Stormhaha sekaki dgn eyda nmpak.. hahaa romantik? siapakah?

CekbOlat-bOlat said...

ececech.. beli ape tu kome nk?
ambo dh hbes skolah.. tggu result.. satu hape ambo tak dpat =="

Eyda Syahida said...

tadi gua beli novel ngan baucer tuh. hiks :')

yad'z said...

beli novel jer.. harharhar....