Percaya Atau Tidak Produk Kerengga Boleh Buat Korang Kurus!


Siapa yang azam nak kurus tapi tak kurus lagi sampai sekarang? Kita geng! Murung sekejap bila fikir pasal nak kurus, fit bagai ni, raya pun dah tak lama kan? Of course masing – masing nak segak, handsome bagai kan? 





Produk Kerengga Boleh Bantu Kurus


Jadi untuk kali ini tersebutlah kisah aku nak cuba produk Kerengga ni haa. Bukan sebab dia letak kerengga ye kang tak pasal viral. Tapi sebab utamanya korang boleh kurus persis kerengga ! Tengok testimoni dia alahai membuak- buak perasaan aku nak cuba.

2 Produk Kerengga Dari Mediherba


Actually produk Kerengga ini datangnya daripada MH Solutions dan nama MH Solutions ni pun dah memang terkenal. Ada dua produk iaitu Kerengga Chocolate Shake dan Poopoil. Satu untuk minum dan satu untuk makan, sesuai untuk lelaki dan perempuan yang azam nak kurus sebagainya.


Kerengga Chocolate Shake



Aku tak sempat nak cuba lagi, tapi jap lagi aku bagitau kenapa. Sebenarnya Kerengga Chocolate Shake ini merupakan minuman berperisa coklat, dan ada yang cakap macam Milo. Yang bestnya ianya telah diformulasikan untuk membantu meningkatkan metabolisma dalam badan.


Bila metabolisma dah tinggi baru la badan dapat bakar lemak. Function dia lebih kurang macam fat burner tu haa. Okay ni tips aku! Siapa nak buat badan kan, better campur dengan protein, confirm padu!

Macam Mana Proses ‘Kurus’ Terjadi? 


Kalau korang fikir produk yang dapat membuang lemak menerusi proses air besar tu bagus, jawapan korang SALAH. Usus boleh rosak tahu! Jadi dengan Kerengga Chocolate shake ini, dia membuang menerusi air kecil. Yer la sistem perkumuhan bagai kan? Jadi lepas ambil produk ini, digalakkan untuk minum air banyak ya!


Kelebihan Kerengga Chocolate Shake 

  • Mengurangkan berat badan dengan cepat dan pantas. Bayangkan dalam masa seminggu pun dah boleh turun 3kg tau. 
  • Dapat mengawal nafsu makan. 1 sachet boleh kenyang sehingga 12 jam 
  • Tiada masalah cirit birit 
  • 1 sachet bersamaan dengan berzumba selama 3 jam atau berlari 9km ataupun sejam bersenam di gym. 
  • Mencerahkan Kulit 

KANDUNGAN KERENGGA CHOCOLATE SHAKE 

  • Serbuk koko 
  • Krimer tanpa susu 
  • Oligo 
  • Pati Guarana 
  • Garcinia Cambogia 
  • Citrus Aurantium 
  • Vitamin C 

Cara Minum Kerengga Chocolate Shake

Produk ini didatangkan dalam bentuk serbuk jadi lagi afdal kalau bancuh dengan air sejuk dan minum waktu pagi selepas breakfast.


Tips :

  • Untuk berat 80kg kebawah, disarankan 1 sachet untuk sehari 
  • Untuk berat 80 kg keatas , 1 sachet selepas breakfast dan 1 sachet selepas mkan tengahari selama seminggu 

Kerengga Poopoil

Okay untuk Kerengga Poopoil pula, ianya merupakan chewable table juga berperisa coklat.. Dikatakan kalau ambil sekali dengan Kerengga Chocolate Shake akan meningkat 20 kali ganda. Yihh betul ke ni? Hahaha tak sabar pulek. 


Kelebihan Poopoil


Actually kelebihan dia sama je macam shake itu tapi Poopoil ini membantu membuang 40% minyak dalam badan melalui buang air besar . Tapi ingat bukan sampai cirit birit ye, Yang ini bagus!

Kandungan Kerengga Poopoil


Isomalt 
  • Sejenis karbohidrat pemanis semulajadi 
  • Mencegah pembentukkan plak pada struktur gigi berbandingdengan gula biasa 
Cocoa Powder
  •  Coklat rendah lemak 
  • Menurunkan kolestrol jahat 

Milk Powder

  • Menguatkan tulang dan membantu mengekalkan kekuatan tulang 
  • Mencegah toksin dari berkumpul dalam badan 
  • Mengoptimumkan proses penghadaman

Lecithin Chitosan 

  • Menurunkan kolestrol 
  • Meningkatkan keergasan otak 
  • Menurunkan berat badan 
Testimoni Kerengga

Okay ini best tengok gambar dia terus semangat weh! Baik lelaki mahupun perempuan, semua berjaya! Aku pun teruja nak cuba ni haa!







Nak dapatkan produk ini? Jangan lupa klik pautan di bawah ya! Lagi gambar akan menyusul. Dengan ini aku umumkan Plan Nak Kurus Khai bermula!!


Instagram :www.instagram.com/kerenggalentik


Facebook : www.facebook.com/kerenggalentik



Whatsapp : wasap.my/60186610104/kerengga

20 comments:

Akula said...

inovasi terbaru utk kurus. Sesuai nak ramping macam kerengga..kan..

Rabiatul Adawiyah said...

Nama kerengga bukan kita makan serangga kan. Hehe. Akak kalau dpt pinggang macam kerengga pun Syukur. Susah wo. Tambahan metabolism makin menurun bila dah cecah 30 tahun. Argghh stresssss nak maintains berat badan. Haha

adianiez AIDA said...

yes la khai.
perut.
peha.
ya Allah, degil yg amat.
mau juga try kerengga agar jadi meleding mcm kerengga ala-ala saloma :)

Abby Onety said...

Mau dong produk Kerengganya. bisa beli dimana ya? Adakah jual di Indonesia? Klo gak nanti klo Abby ke KL nak belix dimn

Emarieys said...

Melentik lah kurus macam kerengga lepas ni. Lain dari lain produknya..sebab ada berperisa coklat tu. Ramailah yang mencari produk kurus ni. Done follow yer

Betty Liew said...

Does the product get certified as need to ensure is safe to consume for long term. Kerengga products seem attractive to me as I want to get rid unwanted fat in my body. Just need to ensure the ingredients is safe to consume for long term.

Nik Khazami Nik aziz said...

lepas ni badan cantik dan lentik macam kerengga

Shesyira As said...

Wahhh confirm kena beli ni sebab memang berat tengah kemain naik dia hahahah sabar jela nafsu makan tak boleh dibendung

mama tisya said...

wah produk kerengga...dlm masa seminggu 3 kg turun not bad juga tu...ada chocolate shake..peminat chocolate pasti suka utk mencuba ni

Amanda Suria said...

Mak aiii...ada produk kerengga..macam menarik jer ni..akak pun nak gak jadi kerengga...tgok testimonial tu pun banyak yang berjaya tu...mula2 macam tak percaya je ada produk kerengga ni...tp bila baca sampai habis memang wujud rupanya

Rawlins GLAM said...

Nanti baby makin kurus la ye. Chaiyok baby!
Lentik gitu!

Annur Syuhadah said...

Lechitin memang dah popular dalam membantu buang lemak jahat dari dalam badan. Baca review dan testimoni kerengga ni agak promising juga. Tapi kalau makan produk je, pastu work out malas, memang kurus tapi gelebeh la jadinya. Kita nak kurus berotot, bukan kurus menggeleber kan.

JMR said...

wah memang impian ramai wanita utk dapat body selentik kerengga..konfem laku keras lepas produk ni..nak try gak la, tapi risau gak ramping sgt nanti..hehe

Bella Jamal said...

Wah nama pun kerengga kan. Memang kecik la pinggang nanti. Cara nk ambil pun mudah. Tgk testimoni pun ramai yg berjaya. Boleh cuba produk kerengga la.

Mek Onie said...

Bangkhai, comel gila nama produk dia. Pandai owner dia cari nama. Btw, dalam masa seminggu boleh hilang 3kg tu sesuatu yang wowwww sebenarnya. Apapun, kena jaga juga pemakanan kalau nak turun berat badan kan dan jangan lupa juga minum air masak banyak kalau ambil supplement2 ni,hehe

Mrs Liez said...

Menariknya.. mesti yg nak kurus duk target beli produk kerengga ni. Klau liez mmg akan beli

alia farhan Said said...

Wah..mcm nak cuba la...utk orang yg ada banyak lemak tepu mcm akak ni eloklah amik ni kannn

Zharif Azis said...

Wow !! Ini produk hebat nie. 1 sachet bersamaan 3 jam berzumba. Boleh suggestkan dkt kawan nie

Jia Shin Lee said...

These healthy weight loss success stories (complete with before and after photos) really motivates me. Gonna get more info from them.

Faries said...

Wow hebat produk ni. Amalkan selalu boleh jadi badan mcm kerengga gituww =)