Tahniah! Nando's Kini Sudah 20 Tahun

Happy Birthday Nando's! Wah tahniah tak sangka dah 20 tahun bertapak di Malaysia. No wonder boleh lama bertahan, sebab Nando's sememangnya disayangi dan mempunyai pengikutnya sendiri termasuk aku. 




Sejarah Nando's 



Kalau korang nak tahu, Nando's mula bertapak di Jalan Telawi bangsar dan of course dengan memperkenalkan Ayam Peri-Peri yang famous gilos tu! Nando's ni ada dorang punya cili peri - peri sendiri yang dibantu lebih dari 1,400 petani di Afrika selatan.  




Rahsia Nando's 


Nak sedap, kenalah makan dengan sos Peri - Peri Nando's kan? Masa party Nando's baru - baru ini, aku pun baru tahu rahsia sebenar sos dorang dan berpeluang buat sendiri. Dlam sos ini sebenarnya tersedia dengan bawang, minyak, herba, lemon dan of course cili Peri-peri! 



No wonder lah sedap. Malah ayamnya pula telah diperap di dalam sos selama 24 jam dengan pelbagai pilihan sos. Untuk aku Mango & Lime adalah all time favourite! 


Khai Artzfar Menang Setahun Nando's! 

Yeszaa! If korang still ingat pada entry yang lepas, aku menang voucher Nando's selama setahun. Semua nya kerana im the biggest fans and boleh tahu which is more and lack dalam sesuatu menu. 




Disebalik kisah menang tu, sebenarnya ada satu sejarah antara aku dan Nando's. Dulu tak pernah pun makan Nando's ni. Sampailah my brother, Hariri teach me how to eat Nando's together with his own secret sauce terus fall in love! And Nando's jugaklah tempat kiteorang selalu lepak. 



Aku selalu niat, kalau dapat something dari Nando's nak belanja orang - orang yang rapat dengan aku. Alhamdulillah, doa dimakbulkan and aku boleh belanja ramai lagi orang. Thanks a lot Nando's!


Trivia Nando's

  • Kalau korang ingat Peri-Peri of course la sinonim dengan Nando's bukan? Kalau ada yang lain tu, makna nya dorang tiru Nando's LOL
  • Setiap tahun hampir berbilion cili Peri-Peri diedarkan dimana 42,000 cili diperlukan untuk penuhkan 14kg bag dan hampir 25,000 beg diedarkan, Fuhh! –
  • Cili Peri-peri boleh tingkatkan metabolisma seseorang dan buatkan korang energetic! Serius weh! 
  • Cili Peri-peri diperkaya Vitamins A, B dan C
  • Korang boleh campurkan semua sos dan jadikan satu flavour baru. This one my brother yang ajar buat. Sedap! 



Inilah orang kuat Nando's Stephen Chew, CEO Nando’s Malaysia, Barry Yoong, Executive Assistant to Group CEO,Nando's Malaysia and Singapore, Mac Chung Lynn, Group CEO Nando’s Malaysia and Singapore, Azuar Mohamed, Business Manager


Anyway thank you and Happy Birthday Nando's! Untuk korang yang tak cuba lagi Nando's better pergi ke nearest outlet dorang. Oh sekarang ada coco-cataplana tau! Sedap!

Untuk maklumat lanjut layari : https://www.facebook.com/NandosMY/

21 comments:

amirnawawi said...

Wah! Untunglah jadi duta nandos.
agaknya bila nak belanja aku makan nandos ni?

haritu kata nak belanja ayam, sampai sekarang ayam hidup pun aku tak nampak paruhnya!

AyuArjuna BiGoshh said...

nandos ni antara feveret port akak dan famili makan atau gathering..plg suka sos dia takleh challenge mana2 kedai hehehe

Emas Putih said...

banyaknya ko dapat baucer nandos ! bagi weii sehelai. kesian lah tak pernah puas makan nandos. nak makan sana mahal lak. Tpi siyes ayam dia mmg sedap. lagi sedap tambah dengan sos peri-peri hmm yummy !!

Ezna Ahmad Khalili said...

Tak sangka pulak Nando's dah berumur 20 tahun. Sejujurnya tak pernah makan kat sini lagi. Kena try pergi la one fine day. Hehe....

Shafyqah Azry said...

tbh takpernah makan kat nandos tapi teringin jugk nak try tapi orang cakap a bit pricey hahaha whoaaa bestnya dapat baucer setahun!!! nanti ada kesempatan nak try lah

irra yyan said...

Tahniah nandos dah 20 tahun. Nanti mommy nak ajak husband makan kat sini lah. Jangan tak percaya mommy tak pernah makan nandos lagi..hehehe weekend je keluar rumah dan terhad lah nak makan makanan luar..

emi said...

Serious la dah 20 tahun? Kitorgkat ofis tu kalau nak buat farewell atau birthday lunch, mesti buat kat nandos. Sebab most of us memang suka ayam peri2.

Rawlins GLAM said...

Baby dan Nando berpisah tiada kan. Tapi entah bila la nak belanja anak-anak kita kan

Cindyrina Rina said...

Whoa...nando dah 20 tahun? Macam baru je. I suka nando sebab healthy meal. You can have the best well balanced meal here.

Lia Hasty said...

Baru tahu Nandos dah 20 tahun. Lia memang peminat ayam Nandos flavor Extra Hot Peri-peri & Mango & Lime. Tambah pulak dengan sos lagi sedap.

Rabiatul Adawiyah said...

20 tahun seterusnya Nando's tetap akan kreatif dalam apa sahaja program. Akak suka Nando's ni. Advertising dia hebat. Marketing team dan staff semua bagus. Dari staff restaurant sampai ke orang atas-atas semua friendly. Akak pun banyak kali menang dr Nando's. Niat baik, pasti Allah permudahkan. So bila nak belanja akak? Ke dah habis dah voucer tu. Haha

Dik bee said...

Eehhh.. byknya vocer dia. Bak la sekeping dua. Hehe. BTW memang suka makan kat nandos sebab sos diorg special. Tapi lagi special kalau bangkhai yang belanje.. hehe

Abby Onety said...

Happy Birthday Nando's ke 20 Tahun. Usianya sudah lama ya. Semoga selalu sukses usahanya

Afizah Abd Rahman said...

Dah 20 tahun rupanya. Tahniah Nandos untuk ulangtahun yang ke 20. Bertuahnya dapat voucher setahun. Dah lama tak makan dekat Nandos ni.

Betty Liew said...

Nando's always my favorite. Never though their business has been expanded so far and successful. Happy 20th anniversary to Nando's.

Ainyy Zain said...

ta Allah meltingnya tengok ayam dia. nanti nak pergilah cuba sekali. ramai juga kawan2 ainy cakap sedap menu baru ni.

Maha Mahu said...

Tunggu abang khai belanja kita makan Nando's bila lah yer hehehe sedapnya lama tak pergi sana dah dekat 20 tahun lamanya wow huhuhuhu...

Zayani Zulkiffli said...

Dah 20 tahun Nandos. Memang fans Nandos dari zaman sos dia tak beberapa banyak lagi dulu.

dr-Life said...

Congratulation and happy birthday to Nandos... Long time didn't try their delicious chicken... Wanna go makan tomorrow....

Jueliza Jamani said...

Nandos la ayam dia sedap dengan sos peri2 tu.. lagi pedas lagi sedap!! heheheh

Anonymous said...

Good day! I ⅽould have sworn I've bеen to this site bеfore bսt
aftеr checking through some of the post I realіzed it's new to mе.

Anyhow, I'm definitеly glad I found it and I'll Ьe booқmarking and
checkіng bacқ oftеn!