VIDEO PEKERJA KFC BERGADUH DENGAN PELANGGAN.

Assalamualaikum semua... 



sape pernah makan KFC aka nama manje nyer kepci. mesti pernah ye dak? tadi tengok you - tube dan ada satu tajuk yang trending " VIDEO PEKERJA KFC BERGADUH DENGAN PELANGGAN. " ape ke hal nyer? apa kata korang layan dulu sebelum bagi konklusi ... 



dah tengok kan? *tepuk tangan* -_-" ayat mengundang betul. kalau aku , setelah dua tiga kali tengok video pasal kepci ni , dua - dua pihak ada salahnya. 

pelanggan
  • negara kita ada adat ketimuran, jadi kalau nak tegur pun ada cara dia bang. agak pantang bagi sesetengah orang yang menggunakan nama kaum untuk menghina. bikin panas tuh..
  • pekerja kepci tu pun manusia bukannya mesin memproses ayam dan sebagainya. kena saling memahami dan bertolak ansur ye. kena faham situasi manalah tau pekerja tu buat over time ke. haish tak pasal - pasal mengundang. 
  • kalau dah tau beratur panjang , cari je restoran lain , tak pun kalau nak sangat kepci pergi lah cari mana - mana tempat lain . bukan ada satu je kepci kat malaysia nih 

pekerja KFC
  • dalam kerja menghadap orang ramai nih , kena banyak sabar. sabar itu separuh daripada iman . ye dak
  • ada banyak lagi cara untuk menyelesaikan masalah. tak perlu kot rasanya nak selesaikan dengan sesi tumbuk - menumbuk.  ade manager bagai , tu lah gunanya.lepaskan je kat manager. tapi kes ni manager lepas tangan je. apa cer? -_-"
  • bila pakai unifom bekerja , kredibiliti dan profesion kena  jaga .sekali korang cemarkannya bukan setakat nama yang busuk , nama syarikat pun busuk.
rasanya itu pendapat aku. tak tau lah pendapat korang pula. yang pasti ada sesuatu yang mengundang masalah  . manalah tau ada provokasi sebelum ini , dan tuan kamera tu rakam saat - saat genting je ye dak ?  satu je nak ingatkan korang semua. dalam melakukan sesuatu , kawal amarah masing - masing jangan sampai nasi sudah jadi bubur yer. nanti kepci tak dapat bubur pun tak dapat . eherherher peace yaw!

suka entry ini? Like DISINI juga !!

p/s : tuntutan kepada semua restoran makanan segera . utamakan disiplin dan mutu makanan. jangan lepas tangan je!

6 comments:

Azham Vosovic said...

saya x tgk la video ni....

takut tgk org gadoh2 ni huhuh

Anonymous said...

aku selalu gak masuk kedai2 fast food ni... selalu tengok kalau pelanggan Cina memang kerek abis.. tak tau nak sabaq...mcm kebulur seminggu tak makan... mentanglah diaorang duit banyak..ingat staff KFC tu kuli bapak dia ke??

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

taknak pergi kfc lg!!!

boleh tak??? kbaii..

amirahanani said...

cantekpantun =)

lawa blog..
tp Kepcie cdap..

Anonymous said...

cuba u di tmpt customer tu apa prsn u coz u customer jg kn..:)N sbg pkja wlpn lelah ke penat ke bad mood ke jgn lpaskn kt customer coz customer tetap customer N dorg pn da prsn jg kn...

Anonymous said...

cuba u di tmpt customer tu apa prsn u coz u customer jg kn..:)N sbg pkja wlpn lelah ke penat ke bad mood ke jgn lpaskn kt customer coz customer tetap customer N dorg pn da prsn jg kn...