• Budak Pacak perkenalkan produk penjagaan dan pengayaan rambut yang terbaik dari Elite Edgy EFX. Cukup dengan menggunakan jari dan produk Elite Edgy EFX , korang boleh jadikan rambut korang kelihatan hebat dan bergaya sepanjang hari...
  • Binqareem antara jenama terkenal bagi pakaian muslim bukan sahaja setakat di Malaysia malah turut mendapat tempahan dari Brunei , Indonesia dan Singapura. Terdapat beberapa jenis kurta moden telah direka khas. Antaranya seperti AF Kurta Binqareem dan Stripe Kurta Binqareem. ...
  • Sebenarnya dari kecil lagi memang teringin nak menjadi salah seorang cabin crew malah family pun banyak yang menyokong memandangkan mak Budak Pacak sendiri pun hampir bekerja sebagai seorang Flight Attendant...
  • Perkenalkan L'Oreal Paris Men Expert BB Men Instant Skin Fixer, BB Gel Lelaki yang pertama di dunia. Dengan gaya hidup aktif. kulit muka lelaki sering mengalami masalah seperti kelihatan kusam, bintik hitam serta ruang pori yang besar...
  • Restoran Kaw'D ini merupakan cetusan idea terbaru dari Kaw - Kaw Burger yang pernah 'menggemparkan' negara dengan fenomena Burger Bakar yang sedap dan lain dari yang lain. Jadi tidak hairanlah Restoran ini sentiasa dipenuhi pengunjung dan sentiasa dicari - cari...

February 19, 2012

LIRIK LAGU ONE THING - ONE DIRECTION

Layan lagu fresh dan funky !!! 

ONE THING  - ONE DIRECTION 




[Liam]
I've tried playing it cool
But when I'm looking at you
I can’t ever be brave
'Cause you make my heart race

[Harry]
Shot me out of the sky
You're my kryptonite
You keep making me weak
Yeah, frozen and can't breathe

[Zayn]
Something’s gotta give now
'Cause I’m dying just to make you see
That I need you here with me now
'Cause you've got that one thing

[All - Chorus]
So get out, get out, get out of my head
And fall into my arms instead
I don't, I don't, don't know what it is
But I need that one thing
And you've got that one thing

[Niall]
Now I'm climbing the walls
But you don't notice at all
That I'm going out of my mind
All day and all night

[Louis]
Something’s gotta give now
'Cause I'm dying just to know your name
And I need you here with me now
'Cause you've got that one thing

[All - Chorus]
So get out, get out, get out of my head
And fall into my arms instead
I don't, I don't, don't know what it is
But I need that one thing

So get out, get out, get out of my mind
And come on, come into my life
I don't, I don't, don't know what it is
But I need that one thing
And you've got that one thing

[Harry]
You've got that one thing

[Liam]
Get out, get out, get out of my head
And fall into my arms instead

[All - Chorus]
So get out, get out, get out of my head
And fall into my arms instead
I don't, I don't, don't know what it is
But I need that one thing

So get out, get out, get out of my mind
And come on, come into my life
I don't, I don't, don't know what it is
But I need that one thing
Yeah, you've got that one thing

 
p/s : macam boyband tahun 90-an pun ada ye dak 

February 15, 2012

February 12, 2012

BINTANG STAR WARS BERMINAT UNTUK MEMELUK ISLAM

Assalamualaikum buat pembaca , bloggers , braders , sistah dan kipas susah mati semua.

siapa pernah tengok star wars ? angkat lutut sekarang. eherherher... sempena tayangan 3D Star Wars Episode 1 yang sedang melanda bumi Malaysia ni , aku pun sempat juga layan citer ni untuk kali ke berapa pun tak ingat dah. ye la 1st tengok masa aku umur darjah 1 sekarang nak masuk 20 tahun tahu.  tapi ni 1st time la untuk star wars 3D version . overall graphic not bad . jadi tunggu apa lagi , serbu sekarang panggung wayang berdekatan ...



ok dah habis intro , kalau korang kaki susah mati  star wars ni , mesti korang tahu siapa  Jedi Master Qui-Gon Jinn  yang dilakonkan oleh Liam Neeson .





menurut pelakon yang berusia 59 tahun ini , yang ketika itu menjalani pengambaran filem di Istanbul, Turki,

" kekerapan azan selama 5 kali sehari dan berturutan untuk minggu pertama  pada mulanya agak menjengkelkan, namun ia  bagaikan sesuatu dan lama kelamaan kemerduan laungan azan meresap ke dalam jiwa dan islam cukup cantik"

"Terdapat 4,000 masjid di bandar. Ada yang hanya menakjubkan, dan ia benar-benar membuat saya berfikir tentang menjadi seorang Muslim.
dan bintang star wars ini memberi pandangan beliau tersendiri mengenai agama. 

  " saya telah dilahirkan sebagai katolik tetapi setiap hari secara tidak langsung, kita bertanya pada diri sendiri apakah yang kita buat di planet ini ? ianya mengenai apa? "

"saya selalu membaca buku mengenai tuhan dan ketidaan tuhan (kepercayaan ateisme ) . "

pelakon ini yang turut menyumbangkan suara  dalam filem The Chronicles of Narnia telah dikritik hebat  pada tahun 2010 kerana mendakwa singa - Aslan bukannya merujuk kepada Chris - CS Lewis tetapi turut merujuk kepada pemimpin yang berohani termasuk Muhammad. (Nabi Muhammad S.A.W)

suka entry ini? Like DISINI juga !!

p / s : 1001 keindahan dan keajaiban Islam. 

February 09, 2012

VIDEO PEKERJA KFC BERGADUH DENGAN PELANGGAN.

Assalamualaikum semua... 



sape pernah makan KFC aka nama manje nyer kepci. mesti pernah ye dak? tadi tengok you - tube dan ada satu tajuk yang trending " VIDEO PEKERJA KFC BERGADUH DENGAN PELANGGAN. " ape ke hal nyer? apa kata korang layan dulu sebelum bagi konklusi ... 



dah tengok kan? *tepuk tangan* -_-" ayat mengundang betul. kalau aku , setelah dua tiga kali tengok video pasal kepci ni , dua - dua pihak ada salahnya. 

pelanggan
  • negara kita ada adat ketimuran, jadi kalau nak tegur pun ada cara dia bang. agak pantang bagi sesetengah orang yang menggunakan nama kaum untuk menghina. bikin panas tuh..
  • pekerja kepci tu pun manusia bukannya mesin memproses ayam dan sebagainya. kena saling memahami dan bertolak ansur ye. kena faham situasi manalah tau pekerja tu buat over time ke. haish tak pasal - pasal mengundang. 
  • kalau dah tau beratur panjang , cari je restoran lain , tak pun kalau nak sangat kepci pergi lah cari mana - mana tempat lain . bukan ada satu je kepci kat malaysia nih 

pekerja KFC
  • dalam kerja menghadap orang ramai nih , kena banyak sabar. sabar itu separuh daripada iman . ye dak
  • ada banyak lagi cara untuk menyelesaikan masalah. tak perlu kot rasanya nak selesaikan dengan sesi tumbuk - menumbuk.  ade manager bagai , tu lah gunanya.lepaskan je kat manager. tapi kes ni manager lepas tangan je. apa cer? -_-"
  • bila pakai unifom bekerja , kredibiliti dan profesion kena  jaga .sekali korang cemarkannya bukan setakat nama yang busuk , nama syarikat pun busuk.
rasanya itu pendapat aku. tak tau lah pendapat korang pula. yang pasti ada sesuatu yang mengundang masalah  . manalah tau ada provokasi sebelum ini , dan tuan kamera tu rakam saat - saat genting je ye dak ?  satu je nak ingatkan korang semua. dalam melakukan sesuatu , kawal amarah masing - masing jangan sampai nasi sudah jadi bubur yer. nanti kepci tak dapat bubur pun tak dapat . eherherher peace yaw!

suka entry ini? Like DISINI juga !!

p/s : tuntutan kepada semua restoran makanan segera . utamakan disiplin dan mutu makanan. jangan lepas tangan je!

February 08, 2012

February 04, 2012

LIRIK LAGU MY GIRL - THE TEMPTATIONS

Mulai hari ini , blog aku akan diselitkan dengan entry lirik lagu. tapi lagu - lagu pilihan aku je la.selain itu akan diselitkan juga dengan klip video pilihan.  so untuk permulaan , dengarkan lagu my girl dari kumpulan The Temptations. zaman atuk - atuk punya lagu nih.. enjoy the video!



MY GIRL - THE TEMPTATIONS 

I've got sunshine
On a cloudy day.
When it's cold outside,
I've got the month of May.

Well, I guess you'll say
What can make me feel this way?
My girl.(My girl, my girl)
Talkin' 'bout my girl.(My girl)

I've got so much honey
The bees envy me.
I've got a sweeter song
Than the birds in the trees.

Well, I guess you'll say
What can make me feel this way?
My girl.(My girl, my girl)
Talkin' 'bout my girl.(My girl)

Ooooh, Hoooo.

Hey, hey, hey.
Hey, hey, hey.

I don't need no money,
Fortune or fame.
I've got all the riches, baby,
One man can claim.

Well, I guess you'll say
What can make me feel this way?
My girl.(My girl, my girl)
Talkin' 'bout my girl.(My girl)

Talkin' bout my girl.
I've got sushine on cloudy day
With my girl.
I've even got the month of May
With my girl.

Talkin' bout, talkin' bout my girl . . . 

P/S : gua dah jatuh cinta dengan zaman 60-an eherherher 

February 01, 2012

BENCI NAJWA LATIF !!!!

Assalamualaikum...

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan suruh aku terima kamu
Ooh hati ku rasa sesuatu



atototoototo..aku pun terasa sesuatu ler macam lirik lagu najwa latif. errr sebelum tu siapa najwa latif? kawan nicki minnaj? saudara kembar bagi semua najwa? ekceli najwa latif ni merupakan artis baru yang "tercipta" di laman muka buku  youtube. tau tak ape youtube? jangan lah cakap tak tau, mau menangis aku baca nanti... T_T



yang aku nak cakap pasal najwa latif ni sebab ada mulut - mulut diluar sana yang terlalu benci dengan dia. errr apa salah dia? rampas korang punya pakwe / makwe ke ? pelik bin ajaib aku dengan haters ni. tambah - tambah lagi masa #AJL26 baru ni ye dak. bila time najwa latif buat persembahan jer, semua tangan gedik nak tweet , 'AKU BENCI NAJWA LATIF"  , " NAJWA LATIF BUAT AKU MUNTAH". gedik benor aku tengok yang tweet benci orang itu sini sana... 





perghh siap termaktub lagi tuh. bahahaha.. sebenarnya malas aku nak cakap pasal isu benci - membenci nih, hari tu anwar hadi kena tempias..kali ini najwa latif pulak . she deserves it! dia berbakat, bukan dia yang terhegeh - hegeh paksa korang undi dia..puak - puak yang benci dia tu aku nak tanya something... korang boleh menyanyi? korang boleh masuk AJL? aku suggest korang patut buat trademark macam aku bagi kat anwar hadi dulu...

"KAMI TAK SUKA NAJWA LATIF SEBAB DIA PANDAI MENYANYI DAN BERBAKAT BESAR"

" KAMI TAK SUKA NAJWA LATIF SEBAB KAMI TAK RETI MENYANYI DAN BUAT VIDEO BEST MACAM DIA"


haa amik kau.. besar punye aku highlight dekat situ. moral of the story : jangan benci dengan rezeki dan kebolehan orang. Allah kurniakan setiap orang dengan kebolehan masing - masing. peace yaw! 

suka entry ini? Like DISINI juga !!

 p/s : aku bukan fans najwa latif tapi aku suka dengar lagu dia dan kagum dengan kebolehan dia. siapa tahu nanti dia bakal jadi macam adik beradik tapiheru.