Nutrisi Dalam Badan? Minum Sahaja Dutch Lady!

Sekarang ini banyak betul masalah yang kita dengar mengenai nutrisi badan bagai kan? Masalah utama nya adalah KEKURANGAN NUTRISI DALAM BADAN! 





Dutch Lady Pure Farm Bantu Masalah Nutrisi 

Nampak tak capslock disitu! Benar ramai yang tertanya apakah yang dapat membantu untuk tingkatkan imunisasi dan nutrisi badan dengan mudah dan cepat.



Sebelum ini aku tak tahu pun, mujur ada Dutch Lady sebabnya aku dapat tahu produk tenusu Dutch Lady seperti Dutch Lady Pure Farm membantu masalah tersebut. 

Kandungan Dutch Lady Pure Farm

Apa yang special sangat mengenai Dutch Lady Pure Farm sampai dapat bantu tingkatkan nutrisi dalam badan? Kalau nak tau produk mereka terkandung  9 asid amino penting (EAA). Kelebihannya?



Ianya lebih mudah dihadam berbanding dengan sumber protein yang lain. Cukup dengan minum segelas susu, korang akan terus dapat nutrisinya. Mudah bukan? Tak cukup dengan itu, susu Dutch Lady Pure Farm juga mengandungi 


• Protein - membantu membina dan memperbaiki tisu supaya badan kita berfungsi dengan baik;

• Kalsium - merupakan kunci tumbesaran dan perkembangan tulang dan gigi yang kuat untuk kanak-kanak, dan membantu orang dewasa mengekalkan jisim tulang yang sihat untuk gaya hidup yang aktif;

• Vitamin A - membolehkan mata kita berfungsi dengan baik dan membantu kita kekal fokus, sama ada di sekolah dan di tempat kerja;

• Vitamin B2 - menyokong pelepasan tenaga daripada karbohidrat, lemak dan protein6;

• Vitamin D - membantu penyerapan dan penggunaan kalsium dan fosforus


Bagus Ke Tidak Breakfast? 

Aku percaya ramai di antara korang yang selalu skip breakfast dan kadang-kadang memang sengaja tak nak breakfast dengan alasan takut gemuk bagai! Haa kalau korang ingat dengan skip breakfast boleh kurus, jimat duit bagai. Korang silap. 




Sebenarnya makanan daripada breakfast la yang membantu memberi tenaga sepanjang hari sebabnya bila kita dah tidur, badan - badan akan rest selepas penat 'bekerja' 

Jadi bila dah bangun, sistem badan akan 'bekerja' dan memerlukan tenaga yang secukupnya. Jadi pilihlah nak jimat ke nak kurus? 

Pilihan Dutch Lady 


Nak mudah? Dutch Lady Pure Farm pun ada dalam kotak kecil. Kalau rasa rushing sangat, beli banyak -banyak dan simpan dalam beg siap-siap mahupun bawa sahaja ke mana-mana. Tiada alasan selepas ini untuk korang tidak breakfast ya. 


Tak minum susu? Jangan risau kerana susu Dutch Lady juga mengandungi pelbagai pilihan perasa susu. Namakan sahaja seperti kopi, coklat dan Strawberry segalanya tersedia untuk korang. Kalau susah sangat, korang sediakan sahaja menu dari susu seperti lempeng, shake, cereal dan banyak lagi! 

#dutchladybreakfastchallenge



Alang-alang dah siapkan breakfast itu,apa kata korang masuk sekali peraduan sarapan pagi #dutchladybreakfastchallenge menerusi dalam talian. Kenapa kena masuk? 



Sebab korang  berpeluang untuk memenangi hadiah menarik yang bernilai lebih daripada RM35,000 dengan hanya melengkapkan sarapan pagi korang bersama susu Dutch Lady PureFarm yang bermula pada 8hb Oktober sehingga 11hb November 2018! 

Anak Ikan Anak Seluang
Teringin Pula Si Anak Kerang, 
Kalau Anda Ada Masa Terluang
Tunggu Apa Lagi Jom Join sekarang! 





No comments: