• Budak Pacak perkenalkan produk penjagaan dan pengayaan rambut yang terbaik dari Elite Edgy EFX. Cukup dengan menggunakan jari dan produk Elite Edgy EFX , korang boleh jadikan rambut korang kelihatan hebat dan bergaya sepanjang hari...
  • Binqareem antara jenama terkenal bagi pakaian muslim bukan sahaja setakat di Malaysia malah turut mendapat tempahan dari Brunei , Indonesia dan Singapura. Terdapat beberapa jenis kurta moden telah direka khas. Antaranya seperti AF Kurta Binqareem dan Stripe Kurta Binqareem. ...
  • Sebenarnya dari kecil lagi memang teringin nak menjadi salah seorang cabin crew malah family pun banyak yang menyokong memandangkan mak Budak Pacak sendiri pun hampir bekerja sebagai seorang Flight Attendant...
  • Perkenalkan L'Oreal Paris Men Expert BB Men Instant Skin Fixer, BB Gel Lelaki yang pertama di dunia. Dengan gaya hidup aktif. kulit muka lelaki sering mengalami masalah seperti kelihatan kusam, bintik hitam serta ruang pori yang besar...
  • Restoran Kaw'D ini merupakan cetusan idea terbaru dari Kaw - Kaw Burger yang pernah 'menggemparkan' negara dengan fenomena Burger Bakar yang sedap dan lain dari yang lain. Jadi tidak hairanlah Restoran ini sentiasa dipenuhi pengunjung dan sentiasa dicari - cari...

November 27, 2011

NO MORE BLOG?

assalamualaikum buat semua. tadaaa! i'm back. tatkala hari puncak aku menggila , di situ juga muncul kesemua idea sengal. err apa aku cakap nih? eherherher -_-" . ekceli  banyak sebab aku macam chipsmore  update blog  ni. antara sebab nya aku tengah bercuti. tapi apa kaitan cuti dengan tak update blog? haa nampak kan alasan disitu. eherherher. aku lama tak singgah taip entry sebab line broadband dah macam siput kena gam. so daripada aku terus je membaling laptop ,baik duduk diam atas simen , bawa biskut dan hayati kehalusan seni dinding rumah. itu satu tips buat korang yang mengalami sindrom tahap dewa macam aku. cubalah amalkan, lepas ni gerenti korang akan dibawa ke satu tahap yang rasa nak hentak kepala dekat dinding pula.

 ada ura -ura yang cakap aku lama tak update sebab sakit kuat , berhenti blogging. so untuk jawapan tu nantilah aku bagitau kemudian. sama ada berhenti menaip atau masih lagi berkarya akan diputuskan nanti. tapi yang pasti aku masih di kampung halaman, mengira detik untuk ke fasa baru . yer fasa baru melangkah ke semester baru , tahun baru , dan semestinya semangat baru. tapi semua itu macam aku bagitau nanti. bak kata ayat miss aydah ; ngade enn! pastu buat mimik muka macam petak bulat mata ,><. so apa - apa nanti aku update kemudian yer brader dan sistah sekalian. oh yer lupa pula. salam maal hijrah buat semua .noktah...


Bebot Menderum : entry tengah malam, idea pun tengah malam la -_-" 

November 19, 2011

R.I.P JUSTIN BIEBER

assalamualaikum kepada semua... 



hari ini kita dikejutkan dengan pemergian penyanyi cilik  yang popular dengan lagu Baby iaitu Justin Bieber. JB dipercayai terbunuh akibat ditikam oleh sekumpulan penjahat. sesungguhnya suara Justin Bieber akan dirindui sepanjang masa. R.I.P Justin Bieber!! 

***** TRANSMISSION END *****
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
believe it? don't believe it man!! its such a rumors ! eh kemon la stop posting berita yang palsu boleh tak? hari tu cerita pasal jackie chan mati pastu Cut Tari. sekarang post dekat pesbuk cakap JB mati. memang la aku tak amik port pasal JB. tapi at least stop annoying people with that stupid rumors! cube kalau ada orang tulis kat pesbuk dia cakap korang dah mati " POLAN DALAM KENANGAN 2010 - 2011" . sakit hati tak bila tau berita itu palsu. grrr lagi satu bukan pasal R.I.P ni jer lagi satu pasal khabar angin yang tahap dewa. sebagai contoh "ESOK NEGARA MALAYSIA DAH BERTUKAR NAMA JADI NEGARA ZORAGON" tolonglah pakcik,makcik,abang ,kakak dan sengakatannya berhenti sebarkan berita palsu.memang aku tak percaya tapi kalau orang lain yang terus percaya benda - benda camtu? stop annoying people ok! and one more thing, I HATE CHAIN MESSAGE!!!! 

bebot menderum : banyak betul propa dalam pesbuk . sebenarnya dah boleh tukar dah jadi propabook.

ANAK AKU NANTI ADA MACAM BAPA DIA TAK?

assalamualaikum ! puhhhh tiup sikit dekat blog ni. berhabuk sebab lama tak update blog. agaknya spiderman pun dah bersarang. dulu time busy exam bukan main lagi idea mencurah - curah dalam gandum tapi bila dah habis exam satu pun idea tak ada. oh yer aku dah tamatkan semester 3. hopefully semua result nanti keluar seperti yang diharap. amin!

tengah aku memikirkan idea nak taip entry tup,tup.. terlintas pasal masa depan. agaknya siapalah yang bertuah jadi bini aku,eherherher,, sekarang ada pre wife jer. bini A dan bini B.anak pun aku ada sorang. tak caya korang klik ler benda - benda tuh. so sekarang aku dah ceraikan bini - bini aku tuh. anak pun dah hantar ke pusat kebajikan. sekarang terfikir kalau dah dapat bini , macam mana pula rupa anak aku? ada macam bapak dia tak? idea terfikir macam mana anak aku nanti sebab tertengok album lama - lama aku dulu. 
no wonder rambut aku masih tercacak sebab dulu pun rambut aku dah tercacak haha

 tu mak aku eherherher...

 yang ini pulak bapak aku... 


tersesat sorang kat situ..







semua gambar ni bapak aku yang ambil . adik beradik aku memang ada album sendiri. time kiteorang kecik - kecik dulu bapak aku memang akan ambil gambar kiteorang setiap bulan. so tak hairanlah minat bapak  aku  dengan dunia fotografi dah turun kat aku. so semua ini kita hanya mampu merancang.Dia yang merancang dan menentukan segalanya.  oh yer lupe pula, borang pencalonan isteri untuk aku dah dibuka. eherherher....

Bebot Menderum : mengira detik untuk penjenamaan semula :)

November 13, 2011

CONTEST BLOGGER IDOL BY ACHIE DAN EYDA


Mood : feeling anugerah berprestij
Tempat : Alam Maya
Bahasa : Formal
Pengacara : Aaron Khai

Assalamualaikum kepada semua pembaca mahupun penonton. kembali lagi kita ke anugerah 'Blogger Idol ' bagi tahun 2011 yang ditaja khas oleh achie dan eyda



tidak lupa selamat datang saya ucapkan kepada yang pertama kali menjejakkan kaki ke dewan tertutup Blog K.H.A.Z. jadi terlalu banyak pencalonan yang kita dapat untuk kali ini. terlalu banyak karya blogger yang kian meningkat. tidak kurang juga kepada blogger - blogger baru yang semakin ramai seperti cendawan tumbuh selepas hujan. jadi tanpa membuang masa mari  kita lihat calon-calonnya..(sila klik perkataan yang tertera Blogger Idol Slideshow dibawah )

Blogger Idol Slideshow: Blog’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Ampang was created by TripAdvisor. See another Ampang slideshow. Create your own stunning slideshow with our free photo slideshow maker.

tahniah kepada para pemenang! *tepuktangan*

-
-
-
-
-
-
-
-
-


ok cut!... haahaha amacam ade lagak pengacara lagi #retis tak? ekceli blog aku tak terupdate since bape minggu dah dek final exam. huhu. tapi setelah ada yang menyeru aku melalui pesbuk jadi aku pun terghairah nak join satu contest nih.kalau nak join meh baca dulu syarat dia....


ok jadi kalau korang dah tengok syarat - syarat dia.meh aku perkenalkan blogger yang menjadi inspirasi aku sejak dalam perut ibu mengandung lagi.*ok aku tipu kat situ tak der sampai dalam perut lagi.  blogger fahmie dan izzudin rahim yang menjadi inspirasi aku berblog ni. nak tau sebabnya? sebabnya mereka ni lain dari yang lain. kalau tengok kebanyakan blogger semua buat entry ala - ala SEO , cerita - cerita yang tengah up kat dunia. tapi mereka  bercerita mengenai perihal diri mereka masing - masing dan itu sudah cukup untuk hiburkan hati pembaca. *aiceh ayat mendayu je,eherherher.
ditambah pula kadang - kadang dalam mereka berjenaka terdapat 1001 attention grabber dan nasihat untuk para pembaca. serius aku cakap entry blog dorang banyak bagi aku buat iklan colgate sorang - sorang . kadang - kadang sampai menggilai .<------ #Fakta. aku still ingat lagi "buat hal sendiri di blog sendiri #FahmieHyperlink " tu ayat dari si fahmie yang aku pegang sampai ke hari ini. jadi diri sendiri bila  berblogging. sebab mutu sesebuah karya itu datangnyer dari keikhlasan seorang penulis. so ituler sedikit sebanyak kenapa aku minat dengan setiap inci entry blog dorang. jadi entry kali ini aku wajibkan korang terjah blog Fahmie Hyperlink dan blog Kemba Tolo.

Matlamat aku berblogging dalam masa terdekat dan akan datang.

#MasaTerdekat 

#AkuMenulisBukanKeranaNama-tapi-#AkuMenulisKeranaAkuBerkarya. matlamat aku berblogging dalam jangka masa terdekat ialah memperkembang dan memperbaiki lagi mutu penulisan aku.  aku menulis apa yang terlintas dalam hati aku, pasal kehidupan aku dan juga pasal berita dan info . sebab aku suka kongsi dengan orang ramai mengenai pendapat dan fakta yang aku dapat. jadi jangan segan silu untuk terus beri nasihat dan teguran. :D

#MasaAkanDatang

ermm aku nak jadi power rangers! eherherher...ekceli untuk masa akan datang aku nak memperkembangkan karya dalam alam maya ini ke dalam dunia realiti. macam perumpamaan yang tak pernah wujud ni... dari pesbuk ke book.. ok tu mengarut jangan tiru. sebenarnya aku nak terus berblog dan terus berkongsi kepada para pembaca mengenai pengalaman hidup aku. aku juga ada simpan niat untuk 'membukukan' kisah hidup aku. Jadi doakan supaya tercapai impian aku tu yer...

so itu ler ceritanya.... *tepuktangan* -_-"

jadi untuk contest montest ni aku tag :

-TAMAT-

Bebot Menderum : ekceli yang dalam ruangan "Blog Mereka Gempak" tu semua pujaan hati aku eherherherher..














November 02, 2011