KENANGAN DI ASRAMA

Assalamualaikum dan salam sejahtera!

ok siapa pernah duduk asrama, putyo hensap! kehkehkeh. aku rasa kebanyakannya mesti pernah duduk asrama ye dak? tak kira la asrama sekolah ke asrama kolej ke janji namanya dah asrama memang betul ler tuh.buat kengkorang yang pernah duduk asrama ni mesti ada pengalaman sendiri kan? aku duduk ada la juga zaman noti - noti kat asrama. haha antara yang aku buat nih mesti ada antara korang yang pernah buat kan? 

"Fly" Asrama

 *sekadar gambar hiasan*

haa! aku rasa kalau duduk asrama memang pemes istilah ni. bukan terbang erk, tapi lari keluar dari asrama senyap - senyap. kahkahkah, aku ingat lagi dulu masa nak fly nih, siap merangkak komando, parkour bagai. last - last kantoi juga. ades! 

"Iron" Milo



ok yang ni pun hampir semua buat. beli milo 3 in 1, beli bukan nak dibancuh tapi nak ratah. sebab orang Malaysia ni kreatif benor, maka terhasillah "Iron" Milo dimana milo segera itu kita seterika atas dia bagi keras. hasilnya milo tu ohsem untuk dimakan. rangup bak ang kahkahkah! 

ok sampai part ni tetiba otak aku freeze jap lupa nak tulis apa ......

aku rasa tu je kot benda yang salu budak - budak asrama buat. ok yang ni aku nak citer pasal aku di asrama dulu - dulu. please do not try this  ! kehkehkeh,

Puntung Rokok



Dulu aku merokok *sekarang tak dah u_u* , pastu bila dekat asrama, jumpa geng mesti cari port untuk hisap, tempat kiteorang dulu dalam bilik tilam. pernah satu hari ni aku terlupa nak matikan hujung puntung rokok pastu terus campak atas almari yang penuh dengan tilam.3 jam lepas tu bau hangit giler, periksa punya periksa satu bilik tu terbakar! kehkehkeh .

Curi - curi tengok TV



Bila dah bosan , mesti nak try macam - macam, kebetulan kat asrama dulu ada bilik tv yang boleh tengok hujung minggu je. tapi kiteorang time prep pun curi - curi tengok sampai la satu hari kantoi dengan warden asrama. efeknye, masa waktu persekolahan, budak - budak asrama kena angkut tv bawa ke bilik pengetua. No more entertainment , no more television ! 

Baling Mercun dalam surau 



ok ini aku rasa paling sengal tahu! tapi yang ni bukan aku buat tapi member.*aku budak baik,sila percaya* time ni jadi masa bulan puasa,sembahyang maghrib kalau tak silap aku. warden tak ada , entah camner boleh ada yang lewat sembahyang. time semua orang sembahyang, adalah Hamba Allah ni pergi baling mercun bola dalam surau, hasilnya, termelatah, terbantut , semua " ter" keluar time tu termasuklah tok imam. time tu juga asap penuh dalam surau.denda dia ? hehe hardcore beb!

haha aku rasa korang pun ada pengalaman tersendiri kan? meh ler share sini! kehkehkeh....

p/s : bangga asrama sekolah dulu dapat johan asrama terbaik kebangsaan

6 comments:

Fendy said...

memg ramai yg main mercun time kat asrama...memg kelakar la...haha

miss kinah said...

pernah follow budak laki fly pnjat pago...hehehe ;D

shasha caca said...

lagi satu...kalau birthday,kawan2 jadikan kita ni kek..haha..baling telur n tepung...yg paling best dowg sebelum tu simpan benda2 basi...milo basi la whatsoever la..perghh memg terbek ar kena kan.. :)

luqman zakaria said...

dok asrama pernah la..tapi xdelah sampai merangkak komando nsbb nak fly..hehe..kitorang punyer asrama pagar pon xde..nak kuar 2 3 pagi pon x kesah!

nadirahramadanna said...

sumpah kelakar.. kite xd pglmn mcm ni.. *budak baik ok* mmber2 yg buat ad la.. hhu! biasa la budk llki bila da bkumpul mcm2 projek ad kat dlm kple kan.. huh,,btw bgus la awk ni dlu merokok n skli da bhnti.. usaha yg bgus... trnsformasi budk pacak bjye!! hahaha... ok da 'kebluran' idea..-------------

High Light said...

wahh~pengalaman yg mencabar..mesty rase serik en bila buat salah..tapi duetiga hari je insaf..bilee tanduk tumbuh balek..muleelaaaaa~~mwahaha!