Review Filem X - Men : Days Of Future Past

Tirai filem  ini dibuka dengan masa depan Bumi yang  musnah , dimana hampir semua mutan termasuk beberapa anggota X-Men dihapuskan oleh Sentinels .



Hal ini telah disedari oleh seorang mutan iaitu Kitty Pryde, ahli X-Men termuda yang mempunyai kebolehan menembusi objek dan ke masa depan. 



Sejak peristiwa Grand Stand yang lepas, sekumpulan kecil mutan (termasuk Kitty Pryde , yang dimainkan oleh Ellen Paige ) , yang diketuai oleh Charles Xavier dan Magneto 

Mereka telah bersepakat untuk menghantar Wolverine kembali ke dalam badannya pada zaman 1973 bagi  menghentikan Mystique (Jennifer Lawrence ) yang akan membunuh Bolivar Trask (Peter Dinklage ) individu yang mencipta Sentinel sekaligus antara punca perang masa depan berlaku. 



Sepanjang filem ini , turut diperkenalkan beberapa mutan baru dengan kebolehan mereka sendiri malah unsur -unsur jenaka serta graphic filem yang terbaik menguatkan lagi jalan cerita filem ini .





 Pengakhiran filem ini adalah sesuatu yang sangat tak dijangka, adakah ini filem terakhir X-Men , siapakah anggota X-Men yang terkorban ? korang kena tengok sendiri yer, kejap lagi Budak Pacak bagitau korang cakap spoil pulak, ni pun dah spoil sikit kat korang , hehehe apa pun ini adalah filem wajib korang tengok. Rating Blog Budak Pacak untuk filem ini adalah 

4 Bintang 

Terima Kasih kepada Nuffnang dan Kisah Tatie untuk jemputan Tayangan Perdana Filem X - Men : Days Of Future Past ini, Walaupun minggu exam , sempat juga lari ke panggung wayang. Filem kegemaran punya pasal apa ada hal , kehkehkeh 





P / S ; dari dulu minat Cyclops dengan Iceman

11 comments:

Ismi Ana said...

Dah keluar ke cite x-men?

Khai Artzfar said...

@Ismi Ana yup, kalau tak silap esok 22/5 keluar

Hafiz Hafizol said...

yeah!! tak sabar nak tengok.. wolverine !

Nur Madihah said...

bestnya! tapi ada watak yg saya minat dah takde dalam movie ni

Bahrain said...

Terasa nak pergi tengok..

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Urrghhhhh nak tengok. Jom Khai, tengok dengan ena.. Hahahaha

Khai Artzfar said...

@Hafiz Hafizolsila sila wajib tonton ni

Khai Artzfar said...

@Nur Madihahye ke, mesti jane kan

Khai Artzfar said...

@Bahrainjangan rasa je bro nanti melepas hahaha

Khai Artzfar said...

@✿AINAA ROSEBERRY✿ena belanja boleh hehe

Cik Nad said...

Nak tengokkkkk 3d hak2.. xsabr