August 13, 2015

Produk Serai Wangi Bantu Hilangkan Masalah Serangga Perosak

Produk Serai Wangi Bantu Hilangkan Masalah Serangga Perosak  | Sebelum ni setiap kali ada masalah serangga perosak seperti semut dan lipas datang tanpa diundang, lalat memenuhi rumah mesti cari Ridsect bagai kengkonon nak hilangkan masalah inilah. 



Tapi ubat tu kadang berkesan kejap je. Dah la sekejap pastu cepat habis pulak tu. Nak beli stok baru, pergh terasa la juga mahalnya tu. Tips nak hilangkan masalah serangga perosak Haa orang tua tua cakap cari serai wangi dan letakkan di rumah. Alkisahnya celah mana weh nak dapatkan serai wangi tengah - tengah ibukota bandaraya ni. Google punya google bagai terjumpalah produk tempatan yang berasaskan serai wangi ini iaitu produk Afy Haniff Serai Wangi 


Apa itu Produk Afy Haniff 




Budak Pacak apa lagi terus dapatkan info mengenai produk Afy Haniff ni.Kalau nak tahu, semua produk Afy Haniff adalah berasaskan serai wangi yang membantu merungkaikan pelbagai masalah di dalam rumah yang berkaitan dengan serangga perosak. 


Seringkali kita dengar kan kadang - kadang bahaya gunakan semburan perosak yang ada di pasaran sekarang. hingga di belakang botol tersebut ada tertulis 'warning' pastu siap cakap kalau terkena tangan bagai sila cuci sebersihnya dan kalau mudarat kena jumpa doktor



Dengan produk Afy Haniff ni, korang jangan risau kerana ianya selamat digunakan begitu sahaja. terkena tangan haa rilek tak ada kesan apa pun. Jangan tak tahu kalau korang guna berlebihan produk racun serangga ianya boleh mengakibatkan insomnia, keradangan kulit dan banyak lagi kesan. Untuk produk Afy Haniff ini semuanya selamat walaupun fungsinya sama dengan ubat makhluk perosak yang lain 



Kandungan bahan produk Afy Haniff




Nama pun produk serai wangi sudah tentu bahan utamanya adalah serai wangi. Dalam produk Afy Haniff juga mengandungi citronella  yang juga berfungsi seperti produk semburan serangga yang lain selain ditambah dengan fungsi antibacterial dan antifungal. Best kanTak cukup dengan itu, produk ini mempunyai aroma terapi yang sangat wangi dan segar yang membantu menyegarkan kediaman korang. Tahu tak yang minyak serai wangi turut digunakan untuk merawat masalah sakit urat 

Senarai dan fungsi produk Afy Serai Wangi

Kalau nak tahu, Budak Pacak dah dapatkan hampir semua produk AFY Serai Wangi ni, sebabnya setiap daripada produk ini mempunyai fungsi dan kebaikannya tersendiri.

AFY Haniff Serai Wangi Concentrated Liquid 900/ 500 Ml


  • Lebih pekat daripada Serai Wangi Sprayer 650ml.
  •  Sesuai untuk dibancuh mengikut keselesaan aroma pada pengguna
  • Kalau nak tahu , semakin pekat/kuat aroma serai wangi, semakin berkesan fungsi penghalau serangga

  • Letakkan pada lubang atau punca serangga datang seperti lubang semut/longkang/kawasan jangkitan anai - anai dan gunakan tanpa bilas 
  • Titiskan pada tanah sekeliling tanaman untuk melindung dan menghalau ulat atau serangga perosak daripada tumbuhan
  • Mempunyai dua isipadu yang berlainan iaitu 900Ml dan 500Ml
AFY Haniff Serai Wangi Sprayer 650 Ml


  • Merupakan produk best seller pada tahun 2014 
  • Mudah digunakan, korang hanya perlu spray pada permukaan yang dikehendaki dan lap 
  • Lebih cair dan khusus untuk mild infestation problem (contoh laluan semut pada dapur dan lain - lain ) 
  • Tak beracun jadi boleh je gunakan pada pinggan mangkuk dan kawasan anak - anak kecil . Tapi ingat kena lap juga ya
  •  Walaupun cair, Serai Wangi AFY haniff ni multipurpose tau sebab  boleh tanggalkan kotoran degil seperti tahi minyak, tumpahan lama pada fridge
  • Boleh disembur pada pada tumbuhan atau tanah 

AFY Haniff Serai Wangi Anti Tikus dan Lipas 130GM



  • Disarankan letak pada kawasan gelap dan tidak mudah dicapai oleh kanak - kanak 
  • Act as a repellent instead of poison so you don’t have to deal with the dead bodies (which may leave more harmful substance to the place) 
  • Tak perlu letak banyak, hanya 1 biji AFY Haniff Serai Wangi Anti Tikus atau Lipas pada 1 ruang kabinet dah cukup untuk keluarkan serangga daripada persembunyian 
  • Kiub AFY Haniff Serai Wangi Anti Tikus dan Lipas ini tidak mencair atau melekat pada lantai jadi ianya nmudah dibuang & diganti baru sekiranya bau semakin pudar

AFY Haniff Serai Wangi Hanging Concentrated 10 Ml 


  • Sesuai untuk digantung dalam ruang kecil seperti tandas, dapur, kereta dan lain - lain
  • Baunya kekal lama  
  •  Cara penggunaan - Buka stopper pada botol dan terbalikkannya supaya pati Serai wangi meresap pada kayu penutup botol
AFY Haniff Serai Wangi Pelita 1000 Ml / 300 Ml 



  • Produk terbaru dari AFY Haniff 
  • Sesuai dibuat ala candle light dinner. Wangi, menghalau nyamuk dan menghidupkan suasana romantik 
  • Menjimatkan sebab dengan penggunaan 25-50ml minyak boleh tahan sehingga 8 jam pembakaran. Hebat kan  
  • Pelampung dan sumbu disediakan secara percuma dengan setiap pembelian 

Kelebihan Menggunakkan produk AFY Haniff Serai Wangi 



  • Wangi dan menghalau serangga perosak pada masa yang sama 
  • Mesra pengguna
  • Boleh digunakan tanpa was - was pada persekitaran rumah seperti ruang tamu, pinggan mangkuk ,  kawasan kanak - kanak dan tumbuhan 
  • Kekal lama 
  • Menyegarkan ruang kediaman 
  • Mencegah pelbagai penyakit yang datangnya dari serangga perosak 
  • Boleh dicampur dengan shampoo haiwan untuk membasmi kutu haiwan peliharaan 

Testimoni Budak Pacak 


  • Bilik sebelum ni bau cat, habuk sebab bertentangan dengan rumah lain. Bila gunakan AFY Haniff Serai Wangi Hanging Concentrated 10 Ml , tak sampai 5 minit , semerbak mewangi bau bilik. Yang bestnya tak ada  satu pun makhluk perosak dalam bilik. I'm happy kid!


  • Lantai ruang tamu selalu hitam sebab ada kesan tapak kaki. Kadang - kadang berminyak kesan daripada tumpahan makanan. Bila gunakan AFY Haniff Serai Wangi Concentrated Liquid, dengan sekali sapu terus hilang kesan minyak dan meninggalkan bau harum kekal lama 
  • Disebabkan Budak Pacak merempit je, jadi Budak Pacak bagilah pada member yang ada kereta. Masalahnya kereta baru ke lama, mesti ada lipas. Celah mana dorang datang tak tahulah pulak. So bila dah bagi AFY Haniff Serai Wangi Sprayer ni, semua senyum je bila tanya ' mana lipas dalam kereta korang ' See? berkesan okay. boleh hilangkan bau durian jugak
  • Cik Ti dan Cik Li dah balik kampung Haa korang tau kan Cik Ti ni adalah Tikus dan Cik Li adalah Lipas. Balik beraya di kampung baru - baru ini letak lah AFY Haniff Serai Wangi Anti Tikus dan Lipas dekat kampung. Guess what? sekor pun tak ada adatang. Apatah lagi bunyi Cik Ti!
borong produk AFY Haniff eherherher 



Budak Pacak dah gunakan sendiri kesemua produk AFY Haniff Serai Wangi ini dan ternyata berkesan. Serius cakap Memang highly recommend untuk korang gunakan , beli banyak - banyak dan buat stok. Thank you so much AFY Haniff , kalau tak ada produk ni tak tahulah nak jadi apa rumah ni. Muah Ciked AFY Haniff !

Haa nak tahu dekat mana korang boleh dapatkan produk AFY Haniff Serai Wangi




Nah ini adalah senarai kedai dan outlet yang korang boleh dapatkan produk ini. 

Store jualan Afy Haniff
  •  Giant
  • Mydin
  • Tesco
  • Jaya Groce
  •  Econsave
  • Family Store
  •  Kipmart
  • Songmart
  • Mercato
  • Sam's Groceria


Kalau korang yang duduk diluar bandar tu, boleh cuba tengok di kedai runcit berdekatan. Budak Pacak ada juga survey sebelum ni, memang ada. No wonder lah dorang cakap terdapat di 980 outlet. Sebab semua orang perlukannya. So lepas ni pergi cari cepat, nanti habis 

Untuk maklumat lanjut mengenai produk Afy Haniff ni korang boleh rujuk

0 Budak Rambut Pacak Komen: