June 05, 2016

Wanginya Semburan D' Menc !

Aku bab nak hias rumah ni memang particular juga kalau nak pilih produk. Ingat kecantikan je ke kena pilih? Haa bab rumah pun penting juga. Kalau sebelum ni buat yang pernah baca, aku gunakan produk serai wangi Afy Haniff ( Baca Disini)





Memang puas hati weh! Sebab Afy Haniff ni ada macam - macam produk serai wangi. Baik dalam kereta, biliik mahupun ruang tamu rumah. Berkesan! Sebelum ni pun aku letak pewangi serai wangi dalam bilik, tapi tak lama lah sebab kuat sangat bau dia so tak tahan LOL




Cakap pasal tak tahan tu, kebetulan pula Afy Haniff ada keluarkan produk dorang yang terbaru iaitu D'Menc Fabric Wangi dan Air Freshener. Nak dijadikan cerita sampai aku terbawa sekali tidur haaa 


Afy Haniff D'Menc Fabric Wangi 


Bercakap pasal fabric wangi atau semburan pewangi yang korang selalu sembur dekat sofa, baju bagai tu. Haa ni pun produk yang sangat bagus dan berkesan bagi fungsi yang sama. Kalau sebelum ni korang guna jenama F , apa kata kali ini gunakan Afy Haniff D'Menc Fabric Wangi 



Sebab apa? Sebabnya produk Afy Haniff D'Menc Fabric Wangi jauh lebih berkesan dan jauh lebih wangi. Aku selalu sembur dekat bantal, tilam dan baju kerja. Ada masa selalu curi - curi hidu sebab wangi weh! Hahaha wangian kesukaan aku adalah Vanilla dan Strawberry .Cliche kan? Tapi tu lah yang aku suka 




Mempunyai 4 pewangi yang berlainan iaitu 

Lemon Tree Softener - Cleen Scent
- Memberi aroma lemon segar pada permukaan fabrik dan menghindarkan bau yang kurang menyenangkan.


Strawberry Softener - Sweet Sence
- Memberi aroma romantik pada permukaan fabrik dan menghindarkan bau yang kurang menyenangkan.


Lavender Starch - Feel relaxed
- Memberi aroma ekslusif yang segar pada permukaan kain dan menyah bau yang kurang menyenangkan serta mengandungi kanji (starch) untuk memudahkan menggosok pakaian.


Vanilla Starch - Cool air.
- Memberi aroma fantasi yang segar pada permukaan kain dan aroma yang kekal lama serta mengandungi kanji (starch) untuk memudahkan menggosok pakaian.


Yang mana ada starch tu korang boleh sembur pada baju korang untuk menggosok. So kalau nak hilangkan bau busuk dekat baju, gunakan saja Afy Haniff D'Menc Fabric Wangi. Cepat, mudah dan wangi ! 




Afy Haniff D'Menc Air Freshener 



Kalau tadi semburan, kali ini pewangi dia pulak. So far memang aku wajibkan dan galakkan korang untuk beli Afy Haniff D'Menc Air Freshener. Once korang letak dalam kereta atau dalam bilik korang confirm melekat bau wangi tu


Walaupun bilik korang dah macam tongkang pecah pun, kalau letak Afy Haniff D'Menc Air Freshener ni confirm korang feeling macam duduk hotel .Sebab bau harum mewangi je sepanjang masa 



Macam aku, rumah bujang takde aircond, so kaedahnya aku gi letak dekat kipas. Menjadi jugak! Hahaha sebab tu aku suka berkurung dalam bilik 




Afy Haniff D'Menc Air Freshener ni pun mempunyai 4 jenis wangian iaitu : 



Green Apple - Fresh Green
- Memberi aroma semulajadi yang menyegarkan dan nyaman


Tutty Frutty - Sweet Scent
- Memberi aroma buah-buahan yang romantik dan menenangkan


Vanilla - Cool Air
- Memberi aroma bunga yang menenangkan jiwa


Autumn - Odour Neutralizer
- Memberi aroma istimewa yang menyah bau busuk





So kita dah pun masuk bulan Ramadan, lepas tu raya enn? Haa untuk preparation masa hari raya nanti pun boleh korang gunakan produk D'Menc ni. tambah - tambah lagi yang nak buat open house tu 


Dekat mana nak dapatkan kesemua produk D' Menc ni? Korang boleh dapatkan di pasaraya utama yang berikut 




Harga jualan :


Afy Haniff D'menc Air Freshener :
Tesco - RM 10.89
Giant - RM 8.90/9.90


Afy Haniff D'menc Fabric Wangi :
Tesco - RM 8.37/RM 9.90
Giant - RM 9.90
Aeon Big - RM 8.90/9.90/10.05⁠⁠⁠⁠


Website :


Facebook :


Instagram :


Email :
afyhaniff@yahoo.com




Dah beli jangan lupa tag dan kongsi tips mewangikan rumah dengan kawan - kawan korang ya. selamat mewangi!

0 Budak Rambut Pacak Komen: