August 26, 2016

Gillette Mach3 Baru Pencukur Yang Terbaik!



Bagi setiap lelaki, rambut dan kemasan diri memang aset penting ! Kalau tidak kemas, orang memang akan pandang pelik je kan? Selain gaya rambut, bab bercukur pun main peranan jugak. Kalau shave tak elok, confirm punyalah orang akan tanya. Ni based on experience okay!



So untuk shave yang terbaik, korang kenalah guna shaver yang terbaik juga kan? So aku nak highly recommend dekat korang mengenai Gillette Mach3 yang terbaru!




Baru – baru ini aku berkesempatan hadir ke Majlis Pelancaran Gillette Mach3 yang terbaru bagi menyaksikan sendiri apakah dan bagaimanakah fungsi Gillete Mach3 yang dikatakan lebih baik daripada pencukur pakai buang biasa


Jadi apakah kelebihan menggunakan Mach3 ini? Sangat banyak sebenarnya. Antaranya adalah

  • -          Bilah lebih tajam yang menggunakan daya potongan yang lebih rendah, memberikan pengalaman bercukur yang lebih selesa dan mengurangkan geseran dan kesan kemerahan selepas bercukur.
  • -          Teknologi salutan bilah pencukur yang maju, Teknologi Thin Uniform Telomer (TUT) memberikan kekuatan yang tinggi kepada bilah pencukur yang halus dan mengurangkan daya potongan. Setakat ini, teknologi ini hanya boleh didapati pada Mach3® Turbo.Hebat tak?
  • -          Bar gel yang dipertingkat kini 30% lebih lebar, direka untuk sentuhan yang lebih baik dengan kulit, dan mengandungi lebih “pelincir pengalas” untuk memberi pelinciran dan luncuran yang lebih baik. Gel ini yang membantu kulit sensitif sebenarnya

Gillette Mach3 ini turut digunakan oleh Fahrin Ahmad yang juga duta untuk produk ini. Waktu aku datang ke event ni, sempat jugaklah Fahrin Ahmad berkongsi dan menunjukkan cara beliau bercukur menggunakan Gillette Mach3 yang terbaru



Nampak kemas dan smooth! Sebabnya ciri – ciri yang ada membantu melancarkan lagi proses bercukur termasuk:

  • -          3 bilah berbanding 2 bilah pencukur
  • -          Bilah yang disambung dengan spring
  • -          Pelindung kulit yang lembut
  • -          Pangsi hadapan yang mengalihkan daya tangan dari bilah pencukur
  • -          Binaan terbuka yang membolehkan pembilasan and pembersihan lebih mudah
  • -          Pemegang ergonomik yang memberikan kawalan yang bagus
  • -          Sistem cantuman tunggal menyambung pemegang ke kartrij dengan mudah










Yang bestnya lagi , bilah dia ada 3 so lagi senang untuk mencukur. Tak macam pencukur biasa, bilah kadang – kadang ada satu je, mudah tercabut dan kulit selalu luka. Tapi dengan Gillette Mach3 terbaru segalanya lebih baik daripada pencukur pakai buang biasa! Pemegang spring, bilah pencukur tahan lama sehingga 10 kali bercukur,  bar gel yang lebih baik untuk meluncur dan pemegang yang ergonomic memberi kawalan lebih kukuh






 Gillette Mach3 ini mempunyai 3 variasi iaitu Classic, Sensitive dan turbo . Harganya bermula dari RM15.90 sehingga RM18.50 dan boleh dapatkan sekarang di semua cawangan jualan utama!

Nantikan next entry aku akan kongsi tips bercukur dengan baik menggunakan Gillette Mach3 yang terbaru

0 Budak Rambut Pacak Komen: