Tempat Berbuka Puasa : Nasi Lemak Ibu Vivatel Kuala Lumpur Wajib Cuba!


Jarang untuk kita dengar sesuatu tempat tu menyediakan pelbagai makanan asam garam rakyat Malaysia di bulan puasa ini. Tetapi tidak bagi Vivatel Kuala Lumpur yang terletak di jalan Loke Yew. 



Nasi Lemak Ibu Dan Air Kelapa Segar Ceriakan Suasana Berbuka

Mana tidaknya, Vivatel menerusi Retro CafĂ© telah menampilkan lebih dari 150 juadah istimewa sempena Ramadan ini bertemakan Rasa Ibu. 


rendang yang dimakan bersama nasi lemak


Yang lagi best tersedia Nasi Lemak  Ibu dan air kelapa fresh lagi segar yang aku berani bet akan buatkan korang tersenyum sendirian.  












Selain itu, pelbagai sajian menarik juga menanti seperti Sup Gear Box Kambing, Kambing Panggang, Kari Kepala Ikan, Nasi Kandar Telur dan banyak lagi! Malah juadah pencuci mulut pun banyak yang rare dan sedap!  Aku paling happy bila jumpa badak berendam fuhh punyala susah nak jumpa tetapi dekat Vivatel ada!









Harga Berbuka Di Vivatel

Untuk korang yang ingin berbuka disini, Vivatel sedia menanti korang sehingga 13 June ini. Harganya juga berpatutan! Jadi jangan lepaskan peluang ya untuk berbuka disini. Highly recommend!

Dewasa  :RM98 nett
Kanak-kanak : RM 78 nett

Untuk tempahan : 03- 9205 8888
Email  :enquiry@vivatel.com.my

18 comments:

Emily said...

Such a generous buka puasa buffet spread! I would love to try Nasi Lemak Ibu and see what's the difference with normal nasi lemak. Plus, can I just go for the dessert? Yummy.

Fieza Sani said...

sedapnya tengok menu2 dia..tengok gambar makanan siang hari bulan puasa ni, mencabar nafsu..haha...eh eh rasa macam pernah pi jugak ke vivatel ni, berbuka puasa kat situ tahun lepas..

Nina Mirza said...

Apakah dugaan ini.... Salah terjah di pagi hari. Dah laaa Nina penggemar tegar Nasi Lemak. Tengok lak nasi lemak tu posing baikkk ngan rendang. Huwaaaaa....
Terus rasa petang ni berbuka nak masak nasi lemak!

Hans Hanis said...

perghhhh
nampak menyelerakan lah

Amanda Suria said...

Jarang jumpa menu berbuka lebih highlight kan Nasi Lemak Ibu kan..bestnya kalau dapat..tahun ni tak dapat jemputan dari Vivatel, harap tahun depan dapat join diorang plak..eh..hehehe..apapun hidangan sangat- sangat menarik...rasa nak capai jer kat screen

Ezna Ahmad Khalili said...

Macam tak berselera nak makan nasi lemak bulan puasa ni. Memang target nasi putih ajer. Masakan kat sini banyak jugalah pilihannya. Kambing tu for sure ada kan?. Rakyat Malaysia ni suka kambing ni. Banyaknya dah hotel kat Malaysia ni sampai tak keep track nama-nama hotel.

Rawlins GLAM said...

Wow. Nasi lemak. Bestnya. Pastu tengok desserts dia bukan main banyak dan lazat. Bila nak ajak baby buka sama nie? Lama dah teringin.

Bella Enveeus said...

Alamak tengok makanan2 ni boleh menggugat keimanan lah. Haha. Harga berpatutan juga ya dan lokasi pun tak jauh sangat. Thank you bagi phone number, nanti nak buat tempahan lah nutuk family berbuka sama2

adianiez AIDA said...

e'eh ada dimsum ekk?
feveret aida tu. mkn tu aje pun boleh. tapi rugi lah.
yg lain pun ohsem.
antara perut muat dgn tak muat aje nak berbuka and makan semua tu :)
heaven on earth!!!

Zharif Azis said...

Wow !! First time tgok buffet ramadhan hidang air kelapa fresh. Ini sangat rare !! 150 hidangan ? Wow. Confirm kenyang gila. Banyak pilihan mknn.

luqman zakaria said...

Nasi lemak? selama dok pergi buffet ramadhan tak pernah lagi ada hotel yang higlight kan nasi lemak. Aku rasa interesting la jgk sebab kekadang nak jgk makan nasi lemak untuk berbuka kan.

yaya_flanella said...

Adudu. Gambar khai ni kan tak tahan betul tau. Cukup menggoda! Rasa nak berbuka puasa kat sana harini juga :P

Emilinda said...

Nasi lemak ibu. Bunyinya pun dah tergambar kesedapan. Teringin la nak cuba. Menu2 lain pun nampak menyelerakan. Pandai tangkap gmbr bagi nampak tempting ye, hehe

Betty Liew said...

Nasi Lemak Ibu sound nice to me and they do have nice curry. And for sweet tooth lover, will definitely fall in love with their dessert. Yum yum and so tempting food. Will share this to my friends.

Lia Hasty said...

Jarang sangat ada restoran atau hotel Yang menyediakan air kepala fresh tau. Terbaik lah kat sini. Nasi lemak ibu nampak sedap je. Harga kat sini pun berpatutan.

Sunshine Kelly said...

Oh wow! now i m hungry after reading this entry. Their curry and rice looks so tempting, i memang suka spicy food.

penaberkala nuar said...

First time dengar pasal Nasi Lemak Ibu ni. Kira di Vivatel je la wh ada? Ke ada restoran dia kat luar sana?

Murah jugak harga buffet ramadan kat sini. Boleh share dengan member yang tengah cari buffet ramadan untuk berbuka

alia farhan Said said...

Banyak betul hidangan2 yg disediakan ya..
Hrga pun boleh tahan