APABILA MAKHLUK YANG DIGELAR MANUSIA MENCACI NABI MUHAMMAD S.A.W

As - Salam kepada braders dan sistah sekalian. tadi masa aku buka facebook ternampak la seorang hamba Allah ni maki - maki seorang perempuan ni. ingat gaduh ke apa tapi bila sebut pasal agama ,tergerak hati nak buka wall dia. bila dah buka, subhanallah.seorang hamba Allah yang digelar perempuan, buat post status dia, mengumpat dan mengutuk Rasulullah S.A.W .apa nak jadi weyh?







 Masya-Allah, apa nak jadi dengan manusia zaman sekarang. tak takut ke azab nanti? aku rasa ni sorang lagi orangya mentaliti rendahan yang suka - suka hati je mengutuk dan mempersendakan agama orang. muka cantik tapi sayang jiwa terlalu kotor.memang tak ada harapan untuk dibuat bini orang macam ni.hrmm apa pun nasihat aku kepada yang membaca komen perempuan ni di facebook, tak perlu la korang balas kutukan dia dengan kutukan korang pula. 



memang la semua orang geram tapi lagi kita balas lagi dia suka. cukuplah hanya dengan kita doakan supaya dia insaf dan kembali ke pangkal jalan hendaknya.aminn, sekian saja entry aku kali ni. merci! , As - Salam..


yang memberontak dengan ekzos:: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum::petanda akhir zaman 

14 comments:

Diya Edhayaa said...

astaghfirullah.. moge2 Allah beri hdyh pd pmpuan ni.. smlm pn tgk kecoh gk kt fb sal die ni/..

hadiee said...

dunia akhir zaman, orang jauh dari nur Allah sebab banyak kesesatan. kita sendiri umat nabi pon banyak kesesatan. marilah kita usaha supaya kita dijauhkan azab Allah. nauzubillah.

:: Khai Artzfar :: said...

@Diya Edhayaatu la pasal tp igt kita jd silent reader cukup...dan doakn spya dia insaf dan cepat2 taubat

:: Khai Artzfar :: said...

@hadieeaminn..smoga kita berada dalam golongan yg beriman

angah said...

umat di akhir zaman sekarang...

:: Khai Artzfar :: said...

@angahstju!!

Biey said...

teruknya manusia khir zaman nie.. dah tak takut ngan seksaan yg bakal diperoleh kelak..

:: Khai Artzfar :: said...

@Biey
scary kan? tp bg pompuan ni dia igt dia kuat sgt kot...heih..macam2

Solihin Zubir said...

laknatlah le atas beliau!

:: Khai Artzfar :: said...

@Solihin Zubirberani mati prmpuan ni kan? tak leh buat bini

:: Khai Artzfar :: said...

@Solihin Zubirberani mati prmpuan ni kan? tak leh buat bini

mr E oSk gurL said...

tu la....npa la balas balik dgn makian?? kita kn manusia berilmu...jd berhikmah la bila melakukan sesuatu...tegurlah dgn bijaksana...kalau xtaw lebih baik berdiam diri ja...kami singgah sini khai...kuatkan semangat ye?? ^_^

:: Khai Artzfar :: said...

@mr E oSk gurLya Allah..terharunya,,trma ksih bnyak2

RinsyaRyc said...

hurmmm. ape nak jadi? insyaAllah Allah itu maha adil lagi bijaksana~