:: KENAPA AKU SUKA BLOG MEREKA PART 2 ::

Ohoii orang kampung! Assalamualaikum kepada semua bloggers , readers , brader dan sistah sekalian.tak jawab "berdoza" tau. anggap je perkataan tu syntax error ntah kenapa hobi aku sekarang suka buat perkataan syntax error. ok kalau hari tu aku ada buat entry pasal" KENAPA AKU SUKA BLOG MEREKA PART 1" sekarang moh kite gerak ke part 2 pula dimana kali ini aku akan membebel kenapa aku suka blog Kemba│Tolo , Darkbatman | Lelaki. Kacak. Maskulin ,dunia.ku.dunia.cikguAfiqBukhari.com
bak kata orang kalau sehari tak flying - kick blog dorang ni memang tak sah. dorang semua ada karisma, idea dan pengayaan tersendiri kiranya memang tak rugi la kalau korang baca entry yang sama berkali - kali. 

so untuk review kali ini aku mulakan dengan brader izuddin rahim aka blog kemba tolo. aku suka terjah blog dia sebab dalam blog ni buat aku hilang stress . ye la sebab gaya penulisan dia memang sempoi kadang- kadang sampai aku tergelak sorang - sorang depan laptop.serius memang kelakar giler dia bercerita. tambah pula dia selalu letak gambar dia dengan kembar dia bagi menghias skrin entry beliau.


sila klik untuk mengendap dorang 


 so kadang kadang hati aku berkata " owh camni ke duduk kat negara orang" sedikit sebanyak dorang ni share pengalaman dengan pembaca alam maya seperti aku ni hehehe. buat brader's kemba tolo blog korang memang sempoi dan gempak ! * nak sign!!! hahaahaa...

mangsa seterusnya adalah AfiqBukhari.com. aku suka blog dia sebab daripada blog ni lah aku belajar sedikit sebanyak pasal blog. sebab dalam blog ini ada pelbagai maklumat terutamanya pasal tutorial.

antara tutorial yang disertakan dalam blog beliau

aku ingatkan brader ni dah berhenti daripada dunia blog sebab dah lama tak update blog.rupa-rupanya dia sibuk dan ada komitmen lain. ye la sesetengah orang itu akan sibuk bekerja .macam aku mestilah sibuk dengaan belajar. so pendek kata baik korang pergi terjah sendiri blog afiq bukhari sebab macam - macam informasi korang boleh dapat dan belajar terutamanya pasal tutorial. terima kasih tuan tanah atas maklumat yang dikongsi bersama.

seterusnya adalah Darkbatman. siapa dia ni? adik batman ke? tak sebenarnya dia ni boleh dikatakan sebagai peminat fanatik batman, nak kata adik batman pun boleh.



dalam blog dia penuh dengan informasi terkini. dia ni salah satu otai blogger dan banyak tips yang boleh dikongsikan bersama terutamanya pasal kucing.pergh kalau cakap pasal kucing memang no 1 pada darkbatman. sebab dia ni cat lovers. baka kucing kucing dia pun semua bagus- bagus sampai satu tahap tahap "kejealousan" aku sampai ke kemuncak tapi apakan  daya nanti aku bela tak pasal jadi macam bini popeye. so kesimpulan untuk blog darkbatman, enjoyable dan berinformasi..*perghh macam wartawan je aku ni.

mentor aku yang seterusnya ialah cik mas aka owner blog dunia.ku.dunia.cikgu. buat pengetahuan korang cik mas ni banyak berjasa kepada aku. bilalah aku mampu membalas jasa baiknya. dia ni lah yang membuat header aku, yang membuat template aku, yang mengajar aku tips berblogging dan yang memberi aku pelbagai nasihat baik dalam blog mahupun diluar.




 1st aku tertarik dekat blog cik mas bila tebaca salah seorang punya entry dan terlihat komen beliau. masa itulah aku tertarik dan kau memang d'boom dekat blog cik mas. kat sini juga aku belajar mengenai pengalaman seorang guru.so lepas ni boleh la praktikkan sedikit , masa praktikal nanti heheehe. pe pun korang better terjah blog cik mas kalau tak aku sula!! haahaha...terima kasih cik mas!

so setakat itu saja ngomelan aku kali ini. mereka adalah orang- orang yang aku ambil sebagai contoh dan panduan sepanjang bergelar blogger mahupun pelajar. itu pendapat akulah tak tahu la pula korang,,lain orang lain pendapat kan? sekian saja..merci! As- salam!!!

yang memberontak dengan ekzos:: Khai Artz-Far @ Putera TESL 

::bebot menderum:: : semalam pergi tonton wayang cerita merong mahawangsa..memang gempak habis!!

8 comments:

Khai artzfar said...

@Afiq Bukhariaik cmner leh hlang komen musykil2,,,

♥..cik_mas..♥ said...

terima kasih sangat azfar.. ala cik mas tlg mane yg mampu sahaja... yg boleh cikmas kongsikan, cikmas bgtau.. apepon sangat hargai kamu... :)

terima kasih banyak2 ok.... n semoga berjaya menjadi pendidik yg cemerlang.. bila strat praktikal?

kembatolo™ said...

mekaseh bro. skang ni line tenet kat umah gua memang mintak tumit, so taley nak aktif sangat dengan blog. lembap tahap belut bergelumang dalam minyak. nanti line da ok gua stori2 eh? mekaseh lagi skali. =)

Khai artzfar said...

@♥..cik_mas..♥huhuhu patutnyer sye iyg brtrma ksih kat cik mas..prktikal lmbt lg

Khai artzfar said...

@kembatolo™no hal al der,,orait,,aku tnguu..bwa blut skli kehkehkeh

Dda Ly said...

:0 bestnye review..:)

meh ke rumah..
~little newborn~
keep in touch ye..♥♥♥

Khai artzfar said...

@Dda Lyhaahha ok2 on my way

Danial Syabil said...

ooh. kemba tolo? lain mcm je bunyinya. hehehe