Lagu Raya 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua .

Pejam celik pejam celik , lagi beberapa hari lagi kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri . Jadi pada kesempatan entry ini , Budak Pacak nak kongsi dengan korang beberapa buah lagu raya dan video klip raya aidilfitri

Menariknya mengenai Lagu Raya 2014 ini adalah terdiri mashup lagu raya yang sedia ada seperti 

1.Dendang Perantau - P.Ramlee
2. Hari Raya - iamNeeta, Najwa Latif, Deanna Hussin & Mimie Haris
3. Suasana Hari Raya - Anuar Zain & Elina
4. Lagu Raya - Sekumpulan Orang Gila (SOG) ft Ana Raffali
5. Selamat Hari Raya - Ahmad Jais
6. Selamat Berhari Raya - Rahimah Rahim
7. Aidilfitri Hari Mulia - Fazidah Jonet
8. Selamat Hari Raya - Saloma

dan kesemua lagu ini dinyanyikan oleh gabungan bakat youtubers Malaysia seperti Azhar Mustapa , Aliyas Zakaria , Syuhada Najuwa , Eika Syah , Faayusra , Ikmal Hijaz dan juga Qiezarra . 



Serius cakap , first time Budak Pacak dengar lagu mashup raya ni asyik ' repeat.. peat peat' je. Terbaik !

Video ini adalah hasil daripada Voxscape . Selain mashup lagu raya, dorang pun ada hasilkan video dan cover lagu raya yang lain bersama artis terkenal seperti Shiha Mentor dan juga Encik Mimpi.





 Apa pun enjoy the video.sambil - sambil balik kampung tu, bolehlah dengar lagu - lagu raya ni. Ambil feeling la katakan kehkehkeh..

Nantikan selepas ini, koleksi ucapan raya aidilfitri daripada selebriti tanah air yang Budak Pacak sempat rakamkan khas untuk pembaca Blog Budak Pacak, tunggu...


p /s ; lagu raya menggamit memori.

11 comments:

Rawlins GLAM said...

Kita buat satu jom ramai-ramai

Ismi Ana said...

Huhu..suara encik mimpi mmg best! Btw nak ucap; selamat hari raya. :D

zulhilmi tempoyak said...

lama raya khai.. heheh..

selamat hari raya.. :D

Siti Aisya Ibrahim said...

salam perkenalan dari germany... jemputlah join giveaway saya kalau ada mase ye.. :D

http://jindrisska.blogspot.de/2014/08/harry-potter-postcards-giveaway-from-me.html

Khai Artzfar said...

@Rawlins GLAMtahun depan erk insyallah

Khai Artzfar said...

@Ismi Anaamboi memang minat encik mimpi ke

Khai Artzfar said...

@zulhilmi tempoyakof course hehe

Khai Artzfar said...

@zulhilmi tempoyakof course hehe

Khai Artzfar said...

@zulhilmi tempoyakof course hehe

Khai Artzfar said...

@zulhilmi tempoyakof course hehe

Khai Artzfar said...

@Siti Aisya Ibrahimwah jauhnya. salam perkenalan