Sangat Berbaloi Berbuka Di Le Meridien Kuala Lumpur!


Ramadan telah pun tiba dan ramai diantara korang yang nak mencari tempat berbuka sedap bukan? Untuk korang yang mempunyai bajet dan mencari sedap, aku sangat syorkan Le Meridien Kuala Lumpur!




3 Tahun Tidak Pernah Kecewa!

Serius aku cakap makanan dekat sini sangat sedap dan berbaloi.  Buktinya ini adalah tahun ketiga aku makan disini dan tak pernah mengecewakan!


Lautan Makanan Yang Sedap






Sebabnya dekat sini terlalu banyak pilihan makanan yang disediakan. Cakap je nak makan apa? Sajian melayu, Cina, India, middle east, western, aneka pencuci mulut, live kitchen semuanya ada! 

Mesti Cuba

okay korang mesti nak tahu apa yang aku makan dan letakkan dalam senarai mesti cuba kan? Okay letakkan lauk pauk sajian melayu dalam list must try korang, selain itu, menu -menu Chef Budiman seperti Berbiri Kuah Merah, Mee Kuah Putih Salmon Sambal Kering Pedas pun wajib cuba dan our unsung hero bubur lambuk! 









Urghh aku tambah dua kali okay! Dan tidak keterlaluan untuk aku cakap ini adalah bubur lambuk paling sedap pernah aku rasa

Tempah sekarang!

Jadi untuk korang yang nak berbuka dekat sini bermula 21 Mei sehingga 14 Jun,  sila tempah sekarang kerana Le Meridien Kuala Lumpur antara hot place yang ramai orang datang untuk berbuka! i love this hotel ! 

 RM 180 nett dewasa / RM 90 nett kanak-kanak 
Hubungi : +603 2263 7434
Email : dining.lmkl@lemeridien.com

12 comments:

Amanda Suria said...

Walau dekat ngan akak ni ha..blom pernah berbuka kat sini lagi so far..hehehe...insyaallah kalau ada rezeki boleh cuba kat sini plak..biasa makan kat sini time boss belanja je..so banyak different kan...mesti menu berbuka diorang lagi sedap dan banyak pilihan nampaknya tu..

Mek Onie said...

Wowwwwwwwwww!RM180 wakkkkkkkkkk...letop kawwww. Tahun lepas pergi preview bufet ramadan..tahun ni tak berkesempatan,huuuu... Bangkhai, gambar kawww... Allahu...ngundanglah weiiiii...

Cindyrina Rina said...

Whoaaaa...food selection banyak betul. Even food presentation pun cantik. I would want to try this place.

The Fat Paw said...

Goodness gracious! Le Meridien! An awesome place to have buka puasa. The food is definitely a notch up from any others I have been to. The pricing says it all

Zharif Azis said...

Okay, percaya mmg hidangan dekat sini sedap. Tambah2 bebiri daging merah tu. Dengar pon rasa sedap sgt. Belum berpeluang mencuba buffet di sini. Mungkin tahun nie akan cuba berbuka di sini. Semuanya nampak sedap dan eksklusif. Sesuai dgn namanya

Hanny Abdullah said...

Wuhuuu...harga dia buat sis terbeliak bijik mata. Kena pikir berpluh kali nak pergi ni, tapi kalau org belanja..sis onn je..hehehe.
Tengok makanan dia memang wow sangat, berbaloi lah dengan harga yg diberi

Betty Liew said...

Wow, I saw got sushi too. The Ramadhan Buffet seems nice. Got Raya biscuit been served too. Le Meriden is high class hotel that take hygiene and quality into consideration.

Sherry Saw said...

I like buffet spread as lots choice of food. I love to eat , shall tell my dear of this place soon.

Lia Hasty said...

Wah banyak nya pilihan makanan kat sini bukan setakat masakan melayu je, menu sushi pun ada juga. Harga dia boleh tahan ek. Insyaallah kalau ada rezeki boleh cuba kat sini.

Bro Framestone said...

Wowww cantik2 je gambar yang dia ambil.... Dasyat nie... Semua makanannya nampak menarik sesuai sangat dengan harga yang ditawarkan... T-T

Sunshine Kelly said...

Wow they memang served dishes yang berkualiti and sedap. I feel like i want to try the ramadan buffet at this hotel.

Ika Sani said...

Wahhh serious nampak sedap.Harga pun boleh tahan. kalau sedap, harga mahal pun org sanggap datang berbuka!