Promosi Makanan Sempena Merdeka 2021

31 Ogos 2021 negara menyambut Hari Kemerdekaan negara yang ke 64 guys! Walaupun dalam norma baharu, ia bukanlah alasan untuk kita tunjukkan semangat patriotik masing-masing dan mengenang kembali jasa pejuang terdahulu bukan? 




Serentak dengan itu, banyak pengusaha dan jenama-jenama terkenal mengambil kesempatan hari penting negara ini untuk mengadakan jualan khas. Bagi aku selaku pemilik Blog Budak Pacak, adalah menjadi kebiasaan untuk share dengan korang sempena jualan dan promosi khas bila tibanya perayaan atau hari khas dalam Malaysia.

Promosi Makanan Sempena Merdeka 2021 

Jadi sediakan duit korang, sebab masa 31 Ogos ada banyak sangat promosi makanan murah-murah yang korang patut grab. Gantung kuali, ayuh cuci mata dan save makanan yang korang nak beli. 

1. Marrybrown 




2. Coffee Bean 


3. Dunkin' 


4. Family Mart 


5. Famous Amos 


6. Gloria Jeans 

7. Hokkaido Tart 


8. J.CO 


9. KFC 


10. Kyochon 


11. Mykori 


12. Secret Recipe 


13. Baskin Robbins




14. Texas Chicken 



15. McDonald's (Terhad 300 kereta terawal setiap outlet)


16. Burger King 


17. A&W


18. Pasta Panas 








12 comments:

Ezna Khalili said...

Meh tengok apa yang kena....hehe...banyaknya promosi merdeka ni. Menarik juga!

shamiera osment said...

Meriah betul promo esok kan..moga ramai-ramai jaga sop esok. Sis dok umah je la nampaknya x cukup syarat lagi nak kesana sini.

Tekkaus said...

This is truly an amazing list for those who are looking for best deals during Merdeka right?

Sis Lin said...

MB banyak buat tawaran merdeka tahun ni yaa... boleh gak order ni, tapi dah terbayang plak set McD hahahaha.. Sis mohon share gambar yaaa Khai..

AyuArjuna BiGoshh said...

banyaknya promosi.. mmg semuanya menarik dan best.. nanti boleh usha kat blog khai

Ruby said...

Semalam akak beli donut J.Co tu. Seronok anak-anak dapat makan pelbagai flavour. RM 31 tu uols. Murrrrrr.

Rawlins GLAM said...

Kita beli yang Dunkin Donut tu tapi tak perasan A&W tadi. Kalau tau, singgah gak, lengkap menu sepanjang hari. Hehe

HUDAHALID said...

wah menariknye semua promosi merdeka tahun ni. tapi sebab tengah berjimat tak dapat lah nak spend duit beli food sedap2 walau tengah promo..huhu

Marina Bashah said...

Wowww banyaknye yang buat offer. Baca lambatla plak. Kalau tak boleh beli dah secret recipe tu

Kitkat Nelfei said...

Bestnya promosi2 sempena Merdeka Day ni.. terlepas pulak semalam.. bangun2 pun half of the day gone :P semua berbaloi deal ni.. (Y) hopefully Malaysia Day ada lagi..

仙妮 said...

Good food promo compilation you have here, wishing all a happy merdeka 2021 with a good food treat. Cheers siennylovesdrawing

halimah muhiden said...

Banyak offer ntk blhlah beli McDonald's and KFC kat umah jer