Boleh Berbuka Roti Sarang Burung & Aiskrim Musang King Sepuasnya Di Le Meridien Putrajaya

Kalau tanya aku mana nak makan buffet seafood masa bulan puasa nanti, aku akan suggest Le Meridien Putrajaya. 



Buffet LM Kembali

Tapi perlu diingatkan, yang LM Putrajaya ini sebenarnya menawarkan lebih daripada itu! Manakan tidak, sekali lagi membawa tema 'Destinasi Rasa' terdapat ratusan makanan yang tersedia untuk pelanggan bermula 13 April hingga 12 Mei 2021. 

Boleh Makan Roti Sarang Burung & Aiskrim Musang King Sepuasnya

Walaupun tema masih sama, tetapi kelainan tetap ada. Aku pun excited mencuba masa preview tempoh hari. Antara yang istimewa adalah Kambing Bakar Arab style, Burung Puyuh penyet, roti sarang burung dan semestinya daging dendeng yang sentiasa menjadi kegemaran ramai. 











Mana nak dapat dekat tempat lain yang korang boleh makan semua ni tanpa had? 

Tak cukup dengan itu, menu seperti aneka sushi, Nyonya Kari Laksa, Satay, BB dan Ice-Cream Musang King pun ada! Memang rambang mata! 

Untuk korang yang ingin makan disini, berikut adalah harga buffet Le Meridien Putrajaya 2021   : 

Harga Buffet 

Early bird (Tempahan sebelum 12 April 2021) 

Dewasa : RM135nett

Kanak-Kanak : RM65nett 

Harga Normal 

Dewasa : RM178nett

Kanak-Kanak : RM89nett

Untuk masa menjamu selera ia bermula jam 6.30 petang hingga 10.00 malam. Berita baik untuk pemegang sesentengah debit card, ada diskaun khas untuk korang manakala ahli Marriot Bonvoy layak mendapat 20% diskaun dengan setiap pembelian.

Nak tempah dan tanya dengan lebih lanjut korang boleh hubungi +603 8689 6888 atau email dining.lmputrajaya@lemeridien.com

15 comments:

Fadima Mooneira said...

Roti sarang burung! OMG! Love it! The first and the last time I tasted in was in KB year 2015. Oh how I miss it. Le Meridien Putrajaya? Boley gie lah. Dekat sgt tu. Hehehe.

Ezna Khalili said...

Harga buffet agak pricey tapi bila tengok apa yang dhidangkan patut la. Sis rasa ketam tu dah menjeling kat sis dah. Hehe...

Tekkaus said...

OMG all the food looks super glorious. Just look at the seafood that one can indulge in. I want to try them all. :D

Bella Jamal said...

Tak pernah la pula rasa roti sarang burung tu. Menarik gak buka puasa kat sini. Iftar dgn geng la kat sini.

Nadia Johari said...

Pergh roti sarang tu.. Menyerekan semua menu. Lama tak makan buffet.. Boleh cuba ni. Sedap sangat tengok semua ni

Kitkat Nelfei said...

Every hotel hidangkan highlight yang berbeza, tapi ni first time tengok the Roti Sarang Burung ya.. menarik, if dapat ke sana nanti, sure akan try this buffet.. Salam Ramadan Dan Selamat Berpuasa ye, Khai.

AyuArjuna BiGoshh said...

Ya ampun syurga makanan..macam2 ada dan semuanya nampak sedap dan menyelerakan

Sis Lin said...

Pergh comelnya Roti Sarang tu, tapi keras tak Khai di biar je macamtu? Sis pernah makan kedai, lambat simit keras kerung hahahaha..
Lain tak kisah, geram seafood on ice tu, sedapnyaaa

Dikbee said...

Weiii, fav tu roti sarang burung. btw dah pernah try buffet kat LM ni last year ke last 2 year. memang sedap makan kat sini. yummm yummm

Marina Bashah said...

Uiii ice cream musang king pon ada. Penggemar durian bolehla datang sini menikmati aiskrim musang king

Ummi | Ummi Goes Where? said...

Wah, harga dia boleh tahan ya. Tapi buffet kat Le Meridien ni memang best. Pernah la mkn yg kt kl punya utk company dinner.

halimah muhiden said...

Suka dgn Roti Sarang Burung & Aiskrim Musang King tentu sedap blm pernah mkn lg, byk menu2 yg menarik

Mahamahu said...

Suka awak yer roti sarang burung tu hehehehe tapi makanan sini semua best dan sedap-sedap belaka awak tunggu awak belanja kita jer kat sini hehehehe..

Ruby said...

Ohh LM tu Le Meridien. Ingatkan Hotel baru. Hehehe. Makanan buffet Ramadan memang meriah. Selamat berbuka puasa!

Nina Mirza said...

Perghhh... Terpesona aku terpesona!
Eh ternyanyi plak. HAhaa.. Serius semua menu dia nampak amat menyelerakan