Buffet Ramadan Pullman KLCC Paling Meriah! Kalah Semua Hotel?

Siapa sangka pada tahun hotel Pullman Kuala Lumpur City Centre (KLCC) bangkit dan 'all out' berbanding pada tahun lepas! 




Aku masih ingat tahun lepas Pullman KLCC bukan berada di tangga teratas aku barangkali mungkin hanya biasa-biasa sahaja. Tetapi tahun ini, lain macam betul. Bertemakan rumah kampung, aku boleh katakan terdapat beratus jenis makanan yang tersedia. 







Menariknya di perkarangan hotel, terdapat juga bazar buffet makanan yang menyajikan aneka makanan panas, unik dan sedap termasuk buah durian. Cuma untuk nikmati durian korang perlu tambah RM50 dan boleh makan sepuas-puasnya! 



Yang aku boleh puji biarpun terdapat banyak sangat makanan tetapi semuanya sedap belaka. Tidak keterlaluan jika aku katakan paling sedap setakat ini. 




















Antara menu yang korang wajib cuba adalah aneka lauk kampung, gulai kawah, Ayam Masak Seri Wangi, Lok Lok dan banyak lagi. 

Selain buffet Ramadan, korang juga boleh dapatkan Muhibbah A La Carte Menu, Lebaran Premium Gift Box, Ole Ole Raya Goodies bermula dari 25 Mac hingga 21 April 2023.Sajian bermula dari jam 6:30pm hingga 10pm. 

Harga Buffet 

  • RM238 dewasa 
  • RM119 kanak-kanak (6 – 12 tahun)

Harga promosi early bird sehingga 25 Mac 2023

  • RM178.50 dewasa  
  •  RM89.25 kanak-kanak (6 – 12 tahun)

Kanak-kanak bawah 6 tahun percuma 

Untuk pembelian boleh layari www.pullman-kualalumpur-citycentre.com


Promosi lain pun turut ada seperti : 

Lebaran Premium Gift Box

  • Bermula 25 March – 25 April 2023 - 12 tengahari hingga 6 petang 
  • RM238 per gift box
  • Perlu order sehari sebelum
  • Penghantaran dan pick-up tersedia 

Ole Ole Raya Goodies

  • Bermula 25 March – 25 April 2023 - 12 tengahari hingga 6 petang 
  • Pelbagai Pastri seperti : 
  •  Imported Kurma (300g) RM25
  • Pineapple Tart (200g) RM28
  • Almond London (300g) RM28
  • Rainbow Slice Cookies (300g) RM28
  • Durian Dodol (300g) RM28
  • Pandan Dodol (300g) RM28
  • Homemade Curry Chicken Serunding (200g) RM35
  • Homemade Asam Pedas Paste (180g) RM35
  • Homemade Sambal Paste (180g) RM35
  • Homemade Kurma Dates Jam (180g) RM35
  • Raya Cupcakes (9 pcs) – order a day in advance RM68
  • Caramel Dates Chocolate Cake (1kg) – order a day in advance RM180

Bakul Juadah Berbuka

  • Bermula 25 March – 25 April 2023 - 12 tengahari hingga 6 petang 
  • 5 pilihan makanan di bazar Pullman KLCC yang tersedia dalam bakul buluh 
  • BAKUL KEK MENTEGA RM35 - Original Butter Cakes, Banana Cakes and Marble Cakes (12 potong setiap satu jenis kek)
  • BAKUL LEMANG AND KETUPAT RM55 - Lemang bersama Stew Daging dan Serunding Ayam 
  • BAKUL PANGGANG RM55 - Kepak Ayam Panggang bersama perapan herba dan santan
  • BAKUL SATAY RM55 - Satay Ayam dan Satay Daging (12 cucuk) bersama bawang dan timun, nasi impit dan kuah kacang 
  • BAKUL KUIH-MUIH RM55 - 8 jenis kuih dan setiap satu kuih tersedia empat ketul 
  • Perlu order sehari sebelum
  • Penghantaran dan pick-up tersedia 
Golden Pillow Bread
  • Bermula 25 March – 25 April 2023 - 12 tengahari hingga 6 petang 
  • Dimakan bersama pilihan : 
  • Kari Ayam kering  (1kg) RM80
  • Rendang Tok Daging (1kg) RM120
  • Kambing Varuval (1kg) RM120
  • Perlu order sehari sebelum
  • Penghantaran dan pick-up tersedia 


Sahur Buffet
  • Bermula 23 March – 21 April 2023 - 4:3 pagi hingga 5:30 pagi 
  • RM50 untuk dewasa
  • RM25 untuk kanak-kanak (6 – 12 years old)

Cuti Raya Packages

  • Couple Package – from RM699 nett ( untuk 2 dewasa)
  • Family Package – from RM899 nett (untuk 2 dewasa dan 2 kanak-kanak)

Pakej termasuk : 
  1. 2 days / 1 night stay with sahur buffet
  2. Bazaar Dinner Buffet at Sedap Restaurant
  3. In-room tent experience (subject to availability) – for family package
  4.  Kids welcome amenities, drawing kit and decorate your own donuts – for family package
Tempoh booking : 1 Mac – 18 April 2023
Tempoh menginap: 25 Mach – 21 April 2023

Semua harga termasuk caj service 6%


Untuk tempahan bilik : reservations@pullman-klcc.com atau hubungi  +603 2170 8888

Raya Open House
  • Bermula 22 April 2023 - 21 Mei 2023 
  • Tersedia untuk lunch dan dinner 
  • RM158 per dewasa
  • Diskaun 20% untuk tempahan  dan bayaran sebelum 21 April 2023.
  • Untuk tempahan WhatsApp +6016 290 3864 atau email kepada  restaurants@pullman-klcc.com

4 comments:

iena eliena said...

Wow meriahnya, betul betul kalah semua hotel ni. Sempat lagi nak beli early bird price ni :)

仙妮 said...

Ohh wow…love the food varieties served, I'm really hungry craving looking at all the foods, especially dessert served at this buffet. Cheers SiennyLovesDrawing

Princesa3290 said...

Memang meriah betul lah buffet ramadhan pullman ni! I nampak ada sushi... Hehe... Desserts pun meghiah!!!

Ruby said...

Huyoo banyak juadah. Harga pun wowwwwiiiii. Hehehe. Ramadan nanti nak mencari tempat berbuka boleh le sini. Menginap dan sahur sekali. Bestnyaaaa.